Hoppa till innehåll

Patrik: ”Äventyret har börjat – nu är vi i Australien”

Från ett litet mysigt guest house i England via lyxhotell i Kuala Lumpur har vi nu kommit till våra vänners ombonade hem i Australien.

Jag känner mig som en zombie efter alla dessa flygningar genom sjukt många tidszoner. Jet-laggen ligger som en tung blöt filt över hela tillvaron.

Vi delade upp resan från London och hade nästan 40 timmar i pulserande Kuala Lumpur där vi passade på att lyxa till det med en natt på ett lägenhetshotell. En stor lägenhet på 22:a våningen med skön säng och utsikt över skyskraporna var vår oas. Torrbastu, ångbastu, pool och bubbelpool och gym fanns för oss att använda allra högst upp på taket där det även fanns en bar. Vi bodde på hotellet Capri by Fraser. Inte det bästa läget då det är en bit till centrum, men vi var bara ute efter sömn, mat och service mellan våra flyg och då var det här himmelriket.

LÄS MER: Så har jag råd att resa runt världen >>

Foto: Capri by Fraser

Foto: Capri by Fraser

img_7025

Utsikten från poolen. Foto: Patrik Enlund

Sammanlagt blev det tre flygningar och totalt 22 timmar i luften och nu kan vi andas ut på riktigt. Här i Australien ska vi vara i en vecka.

Vi befinner oss i Clunes, en pytteliten mysig by uppe bland de gröna kullarna med dramatisk utsikt i det som kallas för ”Hinterlands”. En kort bilfärd från kända surfar-kusten i Byron Bay.

LÄS MER: Så är det att vara digital nomad >>

gold-290442_1920

Utsiktspunkt i ”Hinterlands”.

Här ska vi umgås med vänner, äta god hemlagad mat (jag ska laga svenska köttbullar åt våra vänner) och gå promenader längs stranden och upp till fyrhuset i Byron Bay.

Det går mot vinter här. Kvällarna och nätterna är kyliga men dagarna bjuder på upp till 22 grader. Vi börjar allt mer förbereda oss på 10-12 grader som väntar oss under dagarna när vi landar i Nya Zeeland.