Hoppa till innehåll

Patrik: Det här är allt jag äger – hela listan

Innan jag fick mitt uppvaknande och bestämde mig för att börja leva ett annat liv hade jag en hel drös med prylar i mitt liv.

En stor platt-tv, en bil, ett tv-spel med tillhörande spel, en stereo, olika prydnadssaker och määääängder med kläder. Jag ägde så många skjortor så det var sjukligt. Jag hade nästan en skjorta i varje nyans eller mönster du kan tänka dig och ja, jag kommer knappt ihåg allt annat jag ägt. Givetvis tillkommer också alla möbler, mattor och några tavlor och så vidare. Jag får rysningar bara när jag skriver det här stycket. Uäkh, känner jag bara. Så skönt att vara av med allt krafs.

FÖLJ alla äventyr på Youtube-kanalen – MÅNGA HÄRLIGA FILMER!

Ägodelar är något som många av någon anledning har starka band till. Jag hör många som säger att de aldrig skulle kunna leva utan det ena eller det tredje. Folk som har 50 eller till och med 100 par skor. Eller i extrema fall ännu fler. Själv äger jag ett par skor, ett par vandringskängor och ett par flipflops.

Men är det något jag verkligen bevisat för mig själv så är det att jag inte behöver prylar för att må bra och vara lycklig. För mig handlar det om äventyren. Ge mig ett äventyr och jag är i sjunde himlen. Men det behöver det inte vara för alla, det finns många saker i livet som är viktigare än prylar – har du hittat vad det är för dig?

Jag är nöjd så länge jag får komma ut i naturen. Foto: Leanne Richardson

Jag tänkte göra en lista här för att sätta det svart på vitt. Kanske blir du inspirerad eller får några andra tankar och känslor kring detta.

Allt jag äger – hela listan

”Vanliga” kläder
2 skjortor
5 par t-shirts
10 par boxershorts
7 par strumpor
1 hoodie
1 haremsbyxa (”Aladdin-byxor”)
1 jacka
2 par shorts
1 par jeans
1 par sneakers
1 par flipflops

Frilufts-kläder
1 tjocktröja
1 regnjacka
1 par vandringsbyxor
1 par shorts
1 underställ, både över- och underdel
4 par ull-strumpor
1 par vandringskängor
3 stycken t-shirts i material som ”andas”

Friluftsutrustning och dykning
1 stormkök med gasbrännare och tändstål
1 kåsa
1 kniv
1 ficklampa
1 första hjälpen-väska
1 sovsäck
1 liggunderlag
1 dykdator
1 dykregulator
1 dykväst
1 par simfenor
Mask och snorkel
1 våt-tröja
1 dyk-kniv
1 vandringsryggsäck
1 liten dagsryggsäck
1 väska för dykutrustningen

Utrustning för bloggen och video-bloggen
1 dator med tillhörande sladd
1 datormus med sladd
2 systemkameror med tre olika linser
Batterier och laddningsutrustning
1 GoPro med tillhörande sladdar
1 drönare
1 mikrofon
3 bärbara hårddiskar
1 balanserande ”gimbal” för kamera med tillbehör
1 väska (där all denna utrustning får plats)

Övrigt
Hemma i mammas källare står två kartonger. Där i ligger lite gamla tidningsurklipp, min studentmössa, teckningar från när jag var liten och lite annat kul att spara från uppväxten.

Ja, längre än såhär blev inte listan. Allt detta (förutom de två kartongerna i källaren) kan jag hyfsat enkelt få med mig på en buss eller ett tåg.