Patrik: Hemma hos Bilbo och Frodo i Hobbiton

1426

Hobbiton. Fylke. Midgård. Känslan av att vara här är helt fantastisk. Det är som att kliva rakt in i sagorna. Bilbo och Frodos älskade Fylke. Eller ”The shire” som det heter på original. De gröna kullarna, äppelträden och de små mysiga stigarna. Allt som både Bilbo, Frodo och Sam drömmer om när de är ute på sina äventyr.

LÄS MER: Jobba och resa i Nya Zeeland – Stor guide >>

Nu är vi här och jag kan knappt tro det. Som ett stort fan av filmserierna är jag lyrisk. Nej, jag har inte läst böckerna. Tyvärr. Men jag är inte värst. Tro det eller ej, men 60 procent av de som besöker Hobbiton har varken sett filmerna eller läst böckerna. De flesta av de som kommer hit vet inte ens vad en Hobbit är.

I Hobbiton finns 44 unika hobbit-hål. Inget är det andra likt. De är alla byggda av riktigt material. De hobbit-hål som finns här nu byggdes inför inspelningarna av ”The Hobbit”. När ”Sagan om Ringen”-filmerna spelades in 1999 var Hobbiton och hobbit-hålen i frigolit som sedan togs ner.

LÄS MER: Häftiga Huka Falls – 200 000 liter vatten i sekunden >>

Alla besök i Hobbiton är guidade. Men det gör inget, för det gör det hela lite bättre. Vår guide berättar många roliga och intressanta fakta från filminspelningarna och annat kul om flera av Hobbit-hålen. Jag tänker inte avslöja något – det tar ju bort det roliga för dig om du vill åka dit.

Men jag kan säga att det är lätt värt de 85 dollarna (cirka 500 kronor) det kostar i inträde.

Nedan bjuder jag på ett gäng bilder från dagen.

Jag och Leanne framför ”Bag End”.
En anslagstavla med roliga små lappar i Hobbiton.
Ett av många hobbit-hål.
Nej, det går inte att gå runt inne i hobbithåilen. Det är bara dörrar. Men några av dem går att öppna lite grann och ta bilder vid.
Små hobbit-kläder på tork.

SHARE