Hoppa till innehåll

Patrik: Jag har fått jobb som dykfotograf på Curacao i Karibien

Jag har fått jobb som dykfotograf på ön Curacao i Karibien. Ett jobb som kombinerar mina två stora passioner i livet – dykning och fotografering.

Jag är så glad att jag håller på att sprängas just nu, jag kan knappt förstå att det är sant. Jag läser mailet från företaget om och om igen. Jag blundar, nyper mig i armen och kollar ytterligare en gång – jo det står faktiskt där. Svart på vitt. De vill att jag ska bli en del av deras team.

FÖLJ MIN YOUTUBE-KANAL HÄR >>

Patrik: 7 år har jag levt ett annat liv – det bästa jag gjort >>

Här på ön Curacao har jag fått jobb.

I oktober sätter jag mig på ett flyg till paradiset. Där ska jag alltså jobba med att ta bilder under vattnet. Både på fiskar, hajar, sköldpaddor och koraller men även på dykande turister. Det känns för drömmigt för att att vara sant. Men det är ingen dröm, det är den fantastiska verkligheten.

Jag kommer jobba på ett företag som enbart sysslar med fotografering under ytan. Vi som jobbar på fotoföretaget kommer följa med andra dykfirmor och deras kunder ut och dyka och ta bilder under dyken.

Jag har hela tiden pratat om och skrivet här på bloggen att ett liv ute i världen är fullt möjligt bara man har en tro och en målsättning. Det finns som du säkert känner till något som kallas för ”attraktions-lagen” (Law of attraction) som innebär att om du vill något tillräckligt mycket kommer det att komma till dig. Jag tror att det kan vara fallet när det gäller det här jobbet. Det här är verkligen ett drömjobb som jag i flera år tänkt att jag vill ha. Att fotografering under vattnet är min vardag. Nu blir det så. Jag får rysningar och gåshus när jag tänker på det.

Patrik: Jag jobbar inte – jag simmar med fiskar hela vintern >>

Sluta aldrig följ dina drömmar. Lyssna på hjärtat, lyssna på drömmen och sluta bry dig om vad alla andra tänker eller vad samhället anser att du bör göra. Livet är för kort för att inte ha roligt och göra det som bara du vill.

Fortsätt följa bloggen för mer uppdateringar om mitt kommande äventyr i Karibien.

FÖLJ MIN YOUTUBE-KANAL HÄR >>

Curacao är en ö i södra Karibien en bit utanför Venezuelas kust. Ön är en del av ”konungariket Nederländerna” som det heter men har självstyre. Den ligger inte så långt från Aruba.