Patrik: Jag har fått vara med och bygga en swimmingpool

2120

Det är intressant hur livet utstakar sig. För 10 år, vem hade trott att jag idag skulle befinna mig i England och bygga en swimmingpool… Allra minst jag, men nu har det hänt.

poolbygge-2
Här poserar jag vid poolbygget. Det jag hjälpt till med är själva utgrävningen och förberedelserna inför gjutningen av betongen. Men nu lämnar jag poolbygget för andra äventyr…

Istället för att vara inrutad i en fast vardag tog jag steget att sälja allt och lämna Sverige. Det har lett mig in på stigar i livet som jag aldrig kunde ana.

Att jag ens satt mig själv i situationen att saker faktiskt kan hända gör att de faktiskt händer. Bor en på samma ställe, jobbar på samma ställe, åker samma buss eller tåg eller handlar mat på samma ställe – ja, då händer inte så mycket oväntat.

Men när jag kastat mig ut i världen har tusen olika saker hänt mig. En av dem är att jag nu har fått vara med och bygga en swimmingpool. Detta tack vare min flickvän Leannes pappa som jobbar med att bygga swimmingpools.

Jag har hoppat in under en vecka och hjälpt till med enkla saker som att köra en dumper med jord och sand under utgrävningen, lasta material som behövs och förbereda för gjutning av betong. Såhär ser poolbygget ut nu – nästa steg är att betongen ska hällas i.

Men det är också här jag säger hejdå till arbetet som poolbyggare.

poolbygge

Det är kul att jobba med proffs. För en pool som de byggt tidigare vann de ”Årets swimmingpool” i Storbritannien. En grymt häftig pool . Jag bjuder på bilden av den poolen nedan. Ni anar inte hemligheten – i luckan i trädäcket under fåtöljen döljer sig en trappa ner till ett stort omklädningsrum. Häftigt värre!

swimmingpool

Jag har jobbat helt lagligt och tjänat en rimlig slant per timme. Nu skrattar säkert flera som tänker att jag lämnat ekorrhjulet men ändå jobbar. Då kan vi skratta tillsammans, för det här tycker jag är skitkul. Det handlade om några få dagar där jag fått möjlighet att lära mig massor. Jag har sugit i mig som en tvättsvamp och ställt hundra olika frågor.

Hur många vet hur ett bygge av en swimmingpool egentligen går till, med allt vad det innebär och vad en måste tänka på? Det hade jag nog aldrig fått veta om jag lunkat på i mitt vanliga gamla liv. Nu är jag en upplevelse och en kunskap rikare.

Vem vet vad som händer härnäst? Det är det som är spännande med att leva ’ett annat liv’. Jag vet inte vad som kommer hända. Det är det som driver mig.

patrik

SHARE