Patrik: Jag har glömt bort hur det är att leva ett vanligt liv

2462

Ännu en gång är vi påväg ut i världen. Jag ligger med sömndruckna ögon i sängen på ett mysigt litet vandrarhem i utkanten söder om London, bara fem minuter från flygplatsen Gatwick. Alarmet har precis fått mig att vakna. Om tre timmar lyfter flyget mot Dubai – Kuala Lumpur – Australien.

Leanne har somnat om och snoozar och här ligger jag och tittar upp i taket. Jag känner mig så sjukt peppad och samtidigt far tusen tankar genom huvudet.

En av mina tankar är att jag glömt bort hur det är att leva ett vanligt liv. Jag har glömt bort hur det är att leva ett liv där vardagen kretsar kring och styrs av jobbet.

Sibiu-35

Jag är så oerhört tacksam att jag vaknade upp den där dagen med en ny syn på livet. Jag tar ingenting för givet, jag fortsätter att vara bestämd och målinriktad så att jag kan fortsätta leva det här livet.

Sen vi gjorde vår sista dag på våra ”jobb” som Divemasters i Thailand den 18 april har vi inte lyft ett finger. Jag fastnar vid den tanken, vem har liksom lyxen att ta ett över två månader långt break från att tjäna pengar? Inte många.

Okej då, jag har skrivit några texter och sålt dem i mitt företag som frilansande skribent. Jag har också skickat några mail. Men ändå, jag inser hur priviligierade vi är att kunna ta två månaders semester bara sådär mitt i alltihopa.

Vi har njutit av den svenska försommaren som ni alla vet varit helt otroligt varm. Vi tältade och lagade mat utomhus vid havet, grillade i trädgården och satt i den vedeldade badtunnan.

29EBA8DC-5233-4B62-A41B-B76B9FE37381

Vi åkte till England och har ätit mängder av ”Sunday Roast dinners” och promenerat till små vackra hus i gammal engelsk stil. Vi har grillat, varit på festival, hängt med vänner och blivit ompysslade av våra föräldrar.

Vi har ytterligare en dryg vecka av semester som väntar oss innan vi kommer börja jobba på Nya Zeeländsk mark.

Australien here we come!

patrikenlund

SHARE