Patrik: ”Livet på gården är som balsam för själen”

2317

Kvigorna springer åt ett håll och tjuren åt ett annat. Fåren vill också vara med och springer i full fart. Vi håller på att dela upp djuren så de betar i precis rätt hage, där gräset är som längst.

Det är mycket som ska ordnas, fixas och göras på en gård. Även en liten gård som denna. När vi är här och hälsar på våra vänner hjälper vi gärna till med sysslorna. Det är kul och vi lär oss någonting nytt varje dag. Att vara omkring djur är härligt och avslappnande.

Våra vänners gård är deras hobby. De har riktiga jobb vid sidan av. På kvällar och helger tar de hand om de få djuren på gården. De har fyra får, nio kor, några hönor och ett gäng ankor. Precis lagom.

LÄS MER: Working Holiday-visum i Nya Zeeland – Så fungerar det >>

Frysen är full av fläskkött och nötkött från de egna djuren. Ägg får de färska varje morgon av hönsen som sprätter runt fritt i gräset hela dagarna. De har så många citroner, apelsiner och bananer att de inte hinner göra av med allt innan de börjar ruttna på marken. På somrarna växer det också grönsaker i trädgårdslandet. De är självförsörjande av det mesta.

Det här är just nu vårt hem. Vi hänger här och ser oss omkring i omgivningarna samtidigt som vi letar efter jobb på olika sajter på nätet.

LÄS MER: Patrik: Så är det att vara Digital Nomad >>

Jag nere vid havet bara en kort biltur från gården. Foto: Leanne Richardson

Vi bor i ett nybyggt litet hus bara ett stenkast från våra vänners bostadshus. Här har vi eget kök, badrum och vardagsrum. Det är jättemysigt. Som jag skrev i förra inlägget har vi också ett trädäck och vi kan plocka färska apelsiner, citroner och lime precis utanför fönstret. Varje morgon startar med en färsk frukt, inte helt fel om du frågar mig.

Luften är frisk och inga oljud existerar. Livet här är som balsam för själen, för att låta klyschig. Vem orkar vara i ekorrhjulet när en kan leva såhär?

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.