Patrik: ”När ens hem är på hjul kan allt hända”

1246

När vi vaknar på morgonen vet vi inte var vi ska spendera nästa natt.

Det är frihet i ett nötskal. När ens hem har fyra hjul då kan allt hända. Vi rullar längs med State Highway 2 som slingrar sig utmed havet. Några kilometer längre fram väntar det lilla mysiga kustsamhället Opotiki. Det är sent på eftermiddagen och det börjar bli dags att slå läger.

LÄS MER: Working Holiday-visum i Nya Zeeland – Så fungerar det >>

Leanne halar upp sin smartphone och öppnar appen ”Campermate”. Vår husgud. I Campermate finns alla campingställen i Nya Zeeland utmärkta på en karta. Allt från lyxiga 4-stjärniga ”Holiday Parks” till helt gratis små platser vid havet eller mitt ute i ingenstans.

Leanne klickar sig fram till en liten parkering vid ”Hukuwai Beach” bara 2-3 minuter på andra sidan Opotiki. Inget snack, vi ställer in siktet och brummar vidare.

Väl framme blir vi inte besvikna. Den lilla gräsparkeringen har direkt tillgång till stranden med milsvid utsikt. Vi kan se långt upp längs kusten i ”Bay of Plenty” och blickar vi åt andra håller skymtar vi bergen och kullarna på ”East Cape” (Nya Zeelands östligaste spets).

Vi öppnar bakluckan, värmer på kannan med tevatten, lägger oss på sängen under tystnad och bara tittar på vågorna som rullar in över sanden med oförminskad kraft. Det är ännu tillräckligt varmt för att inte frysa.

När vi legat där i vad som känns som evigheter utan att veta vad klockan är ser vi hur himlen så sakta börjar färgas i olika vackra nyanser. Solen är påväg att inleda en spektakulär show. Vi tar en lugn promenad på stranden och ser på medan det eldröda klotet sjunker ner i vattnet i horisonten.

LÄS MER – Patrik: ”Så är det att vara Digital Nomad >>

Vi har inte sett en solnedgång som denna sen vi lämnade Asien för tre månader sedan. Vi har saknat det.

Och i morse hade vi inte den blekaste aning om att vi skulle få uppleva detta.

Frihet i ett nötskal.

SHARE