Hoppa till innehåll

Patrik: Nu är jag äntligen i Karibien för att leva dyklivet

30 grader både i vattnet och på land, palmer, kristallklart vatten och vackra korallrev – ja det är just nu min vardag. Efter två års uppehåll från det jag kallar ”Ett annat liv” är jag äntligen tillbaka. De värsta effekterna av Covid-19 har blåst över och jag kan nu återgå till dyklivet.

I den här kristallklara havsviken dök jag vid ett korallrev. Foto: Patrik Enlund

Tidigare har jag varit i Thailand och Australien. Men nu är det något nytt. Jag är just nu på ön Curaçao i södra Karibien. Rutinerna och vardagen kastade jag ut ur flygplansfönstret på vägen hit. Nu går livet i ett lite lugnare tempo, det är varmt och gött och någon stress existerar inte överhuvudtaget.

Så fort jetlaggen rann ur kroppen hoppade jag ner i det stora blå. Havet. Mitt älskade, vackra, fantastiska, otroliga, magnifika, mystiska, häftiga och alldeles underbara hav. Som jag saknat det. Jag sprattlade av lycka när jag ljudlöst fick glida som ett flygplan över korallrevet. I det här inlägget är det nytagna bilder från reven kring Curaçao.

Att få glida som ett flygplan över havsbotten och korallerna är helt fantastiskt. Foto: Arne Richter/Turtle & Ray

Jag poserar bredvid en stor så kallad ”Gorgonian sea fan”. Foto: Arne Richter/Turtle & Ray

Foto: Arne Richter/Turtle & Ray

Jag har en så länge hunnit med tre dyk men redan fått se bläckfisk, sjöhäst, drakfiskar, trumpetfiskar, franska ängelfiskar, blåsfiskar. Tyvärr har jag ännu inte fått träffa mina absoluta favoriter – sköldpaddorna. Men det är ju bara en tidsfråga – och tid det har jag hur mycket som helst.

En drakfisk eller ”Lionfish” som vi säger på engelska. Foto: Patrik Enlund

Häng med här på bloggen framöver för fler inspirerande texter och kolla även in instagram där jag kommer uppdatera med små filmer och bilder. Instagram: @_adifferentlife

Vartefter kommer det också dyka upp videos på Youtube-kanalen: A different life