Patrik: ”Nu är nästa äventyr äntligen bestämt”

1008

Hit ska jag! Hur j*vla mäktigt! Jag får gåshus!

Foto: Tero Laakso / Flickr

Kolla på den här bilden. Det här är Sareks nationalpark. En del av Sverige. Svenska fjällvärlden. Vildmarken. Det är lätt att glömma bort att vi har detta. Sist jag var i svenska fjällvärlden var åtta år sen. Nu får jag gåshus när jag tänker att jag äntligen ska tillbaka.

Jag älskar att ha målbilder. Och då menar jag en riktig bild. En bild att titta på och längta till. Den här bilden är tagen från en utsiktspunkt som heter Skierffe och nedanför breder den ut sig, den mäktiga Rapadalen – eller Ráhpavuobme som den heter på samiska.

Jag har bestigit Kebnekaise två gånger men jag har aldrig varit i Sveriges vildaste vildmark. I Sarek finns inga markerade vandringsleder – här vandrar du fritt och måste behärska karta och kompass.

Sarek är en plats jag pratat om och drömt om att åka till i många, många år. Men världen har lockat och jag har flängt runt. Nu, i och med pandemin, har jag fått ett gyllene tillfälle. Jag ska äntligen dit!

Tåget upp är ännu inte bokat, men det är bara en tidsfråga. Jag planerar att åka i augusti.

Jag skrev nyligen här på bloggen att det är oändligt länge sen som jag varit på samma ställe utan att ha en resa eller ett äventyr att se fram emot.

Nu när det står klart att vi faktiskt får röra oss fritt i Sverige kan jag äntligen göra detta. I och med det kommer jag bocka av denna punkterna på min bucket list. Det har egentligen tagit alldeles för långtid. Men nu så!

Givetvis blir det både blogginlägg, mängder med bilder och en härlig videoblogg från vandringen i Sarek.

Läs om andra vackra vandringar jag gjort:

Storslagna Trolltunga i Norge >>

Everest Base Camp i Nepal >>

Franz Josefs glaciär i Nya Zeeland >>

Magiskt vacker vandring i Matukutiki-dalen i Nya Zeeland >>

Hänförande vandring vid Mount Cook i Nya Zeeland >> 

Jag bestiger Kilimanjaro i Tanzania >>

Vandring till Malaysias högsta berg >>

Vandring till The Pinnacles i Nya Zeeland >>

SHARE