Patrik: ”Nu börjar roadtrippen runt Nya Zeeland som vi drömt om”

1753

Idag är dagen vi längtat efter i fyra månader. Idag är dagen när vår roadtrip genom Nya Zeeland börjar på riktigt. En roadtrip med vår campervan Ralph på närmare fem månader.

Idag är dagen vi packar ihop vårt pick och pack och lämnar Hot Water Beach Top 10 Holiday Park. Här har vi jobbat som städare sedan första september. Ni kan förstå frihetskänslan som just nu infinner sig.

LÄS OCKSÅ: ”Working Holiday-visum i Nya Zeeland” – Så fungerar det >>

Jag en solig eftermiddag vid Cooks beach. Foto: Leanne Richardson

Vi har just passerat sex månader sedan vi landade i Nya Zeeland och vi har redan rest en hel del runt nordön. Men det är nu det börjar. På riktigt. Nu har vi laddat upp en rejäl reskassa och är redo för ett äventyr utan dess like. Det är det här vi lever för. Nu väntar semester i typ sex månader.

Det allra första vi ska göra är att vandra upp till Coromandels högsta punkt, The Pinnacles. Sedan har vi bokat två nätter på naturcampingen i ”Port Jackson” som bokstavligt talat ligger precis vid havet så långt norrut det går att komma i Coromandel. Där ska vi göra absolut ingenting. Vi ska ha långa sovmorgnar, äta sena och långa frukostar, titta på vågorna och lyssna på fåglarna. Vi ska bara vara.

LÄS OCKSÅ: ”Jobba och resa i Nya Zeeland” – STOR GUIDE >>

Leanne på Opoutere beach. Foto: Patrik Enlund

Det här blir vårt avsked till Coromandel. Vi har ju liksom gått och förälskat oss i den här lilla halvön, det är med blandade känslor vi tillslut kommer rulla ner för den slingriga vägen och lämna de gröna kullarna bakom oss.

SE MIN VIDEO: ”I have fallen in love with New Zealand” >>

Men vi är samtidigt så sjukt peppade på vad som komma skall. Vårt första stopp utanför Coromandel blir ”White Island”. Om fyra dagar har vi bokat en tur ut till denna aktiva vulkan som varje sekund pyser och puttrar ut 800-gradiga ångor och gaser. Det är världens enda aktiva vulkanö. White Island är en del av den vulkaniska zonen kring Rotorua med Waimangu Valley och Craters of the moon som vi redan har besökt.

Den 19 januari har vi bokat färjan till sydön. De resterande 11 dagarna på nordön innehåller flera stopp vi ännu inte hunnit bocka av. Mer om det i kommande inlägg.

Nu jäklar kör vi. Vi är så sjukt lyckliga, peppade och glada.

SHARE