Patrik: ”Nu har vi fått jobb på en bärplantage”

1814

Vi slutade jobba mjölkgården (Läs här) och åkte på en minitripp till vackra Coromandel (Läs här). Nu har vi skaffat oss nya jobb för 2-3 veckor framåt.

Vi fick kontakt med en bärodlare precis utanför det lilla samhället Whakatane som inte ligger så långt från Rotorua (se kartan nedan). Han odlar mestadels jordgubbar men har också boysenbär och säljer honung från sina egna bin.

Det är lågsäsong för bärodlarna nu och själva bärplockningen börjar inte förrän i oktober, men vi fick jobb ändå. Vårt uppdrag är att hänga upp de långa och snirkliga grenarna i boysenbärsbuskarna. Under hösten och vintern har de fått växa fritt längs marken men nu ska de hängas upp för att frodas, knoppa och senare i vår ge bär. När alla raderna av boysenbärsbuskar är upphängda då är vi klara här. Det lutar åt cirka två till tre veckors jobb. Det passar oss perfekt.

Bärplantagen vi jobbar på är en liten miniplantage som drivs av en superskön Nya Zeeländsk familjefar. Hans hus ligger precis intill plantagen och han är med oss där ute i snåren för att utföra exakt samma arbetsuppgifter som oss. Vi kan i princip komma och gå som vi vill och får betalt per timme. Bara vi ser till att allting blir gjort är han nöjd och han har egentligen ingen deadline.

 

Han skojar, skrattar och småpratar med oss samtidigt som vi jobbar tillsammans. Vi har hittills bara jobbat några dagar och än så länge har vädret varit perfekt. Solen skiner, himlen är blå och musiken dunkar ut ur våra smartphones när timmarna tickar på.

Vi har parkerat vår campervan nere på uppfarten och har tillgång till dusch, toalett och en diskho med rinnande varmvatten. Vi lagar vår mat i bilen men kan sköta resten utanför. Helt perfekt, ingen hyra och vi behöver inte samsas med några andra än oss själva.

Äventyret fortsätter!

SHARE