Patrik: Nu lever vi dyklivet i Thailand igen

1156

Efter mitt äventyr på världens tak – vandringen till Everest Base Camp – så mötte jag upp Leanne i Thailand för ännu en dyksäsong.

Vi bor nu i en nybyggd lägenhet omgiven av palmer och buskar. Ibland kommer tjattrande apor på besök och iakttar oss nyfiket när vi hoppar på moppen för att åka och dyka. I år bor vi finare än vi gjort tidigare, men vi betalar ändå inte så mycket mer i hyra. Sunkiga bungalows som vi kunde nöja oss med som backpackers i början av vårt reseliv ”is no more”. Vi har ett ordentligt kök, ett vardagsrum med soffa och ett separat sovrum med direkt anslutning till badrummet – inte fy skam alltså. Efter en lång dag med dykning är det skönt att komma tillbaka till ett härligt hem.

En av alla solnedgångar. Foto: Patrik Enlund

Jag har skrivit mycket om vårt dykliv tidigare. Bland annat att det inte känns som att vi jobbar: Vi simmar ju med fiskar hela vintern >>

Det är ett fantastiskt liv på alla vis. Dykning på dagarna och solnedgång på stranden med färsk kokosnöt på kvällen. Det rundar vi sedan av med fantastisk smakrik thaimat på någon av våra favoritrestauranger.

LÄS MER: Patrik – Så är det att vara Digital Nomad >>

I början av januari gjorde jag mitt 666:e dyk. Givetvis dök jag som djävulen och spelade Iron Maidens ”Number of the beast” på båten. Foto: Narcosis Nick

Varje dag möter vi glada och exalterade turister som är lediga och avslappnade och här för att ha en fantastisk tid. Vi suger i oss av deras glädje och energi och delar med oss av vårt ”vardagsrum” som är havet med alla dess häftiga djur och fiskar.

Allting i det här livet går mycket långsammare än mitt gamla liv hemma i Sverige. Det finns ingen stress och det är nuet som gäller. Det låter som en klyscha, men det skiter jag i. Det får stå för andra, dem som gillar att dela in människor och deras liv i fack. Jag har skrivit det förut: Jag älskar att jag lever i en klyscha >>

Vi stannar här i Thailand till mitten på april. Just nu håller vi på och funderar på vad vi ska göra direkt efteråt. Vi sitter och drömmer oss bort till en dykresa i Indonesien. Vi återkommer med uppdateringar om det.

SHARE