Patrik: ”På måndag börjar nästa äventyr – så taggad”

1192

Efter allt drömmande och planerande är det nu äntligen dags. På måndag börjar nästa äventyr – det som tar oss till Nya Zeeland. Jag är så sjukt taggad.

Vi flyger från Gatwick flygplats söder om London klockan tio på morgonen. Det blir en mellanlandning i Dubai innan vi far vidare mot Kuala Lumpur där vi har en övernattning som väntar.

Coromandel coast. Photo: Emelie Enlund
Den här bilden är tagen i regionen Coromandel i Nya Zeeland. Foto: Emelie Enlund

Efter en god natts sömn har vi åtta timmar framför oss innan planet tar mark i landet ”down under”. Australien! Jag är superpeppad för en vecka i härliga Byron Bay på östkusten. Här kommer vi träffa vänner och bara ta det lugnt. Det kommer definitivt bli en och annan promenad upp till den kända fyren som ligger vid Australiens östligaste punkt.

LÄS MER: 21 anledningar till att jag älskar Nya Zeeland >>

Det är inte förrän dagen innan midsommar som vi faktiskt ankommer Nya Zeeland. 21 juni kommer vi om allt går som det ska kliva av planet på flygplatsen i Auckland och suga i oss av den Nya Zeeländska kvällsluften.

Redan förra året ansökte vi om ”Working Holiday Visa” till Nya Zeeland. Det ger oss möjlighet att jobba och betala skatt och vi kan stanna i landet i upp till 12 månader.

visa

Roads towards Wanaka. Photo: Patrik Enlund
En vacker väg norr om den lilla staden Wanaka. Foto: Patrik Enlund

När vi landat och kommit till rätta i Auckland kommer vi direkt börja jakten på en camper van. Planen är att köpa en lagom stor van för ett hyfsat bra pris som vi kan göra i ordning och fixa till inför vår road trip genom landet.

LÄS MER: Hur jag reste i Nya Zeeland för under 10 000 kronor >>

När vi hittat vår drömbil börjar jobbjakten. Vi vill helst jobba med något som vi älskar samtidigt som vi drar in bra pengar. Vi får se vad som händer men jag drömmer om ett jobb utomhus med koppling till naturen.

Jag har redan börjat kika lite på Nya Zeeland största sida för att hitta jobb: Seek.co.NZ

När värmen börjar komma till vår sida jordklotet framåt den svenska hösten är tanken att vi rullar ut på vägarna. Då är våra bankkonton fyllda och våra sinnen redo att fyllas av härliga upplevelser.

guiden

patrikenlund

SHARE