Patrik: Samåk och gör vår planet en tjänst

3105

DEN HÄR ARTIKELN ÄR ETT SAMARBETE MED BRUMAPP


 

Ni som följt Ett annat liv vet att jag alltid förespråkar saker som är till fördel för vår vackra planet. Jag har tidigare skrivit om när jag liftade hela vägen till Frankfurt och om vårt liftande i Rumänien eller om min Liftarsommar i Stockholm.

Att samåka, lifta eller åka kollektivt är något jag tycker fler bör göra. Färre bilar på vägarna och mindre avgaser i luften.

Därför är det nu till min stora glädje som jag fått nys om en ny en app för samåkning som kommer göra det hela så mycket enklare. Som de flesta av er redan känner till finns det flera olika forum och skjutsgrupper på internet och i sociala medier. Men avsaknaden av en egen app för detta har jag själv känt och hört andra prata om.

traffic-jam-1703575_1920
Jag vill se mindre av detta och mer samåkning.

Men nu finns äntligen en app. Appen ”BrumApp” (www.brumapp.se) släpps idag fredag den 9 februari. Den finns att ladda ner i både Appstore och Google Play.

Klicka här för att ladda ner appen >>

Det är gäng entusiastiska personer som vill göra skillnad och skapa förändring. Namnet BRUM passar ju som handen i handsken men står också för fyra nyckelord. Bekvämt, Roligt, Umgås och Miljövänligt.

Precis min melodi. Det är ju just därför jag gillar att samåka och lifta. Förutom att jag kanske inte är så kräsen med att det behöver vara bekvämt. Men en samåkning kan ju faktiskt leda till att en blir upplockad hemma istället för att behöva ta sig till vägen eller tågstationen – vilket en förstås inte tackar nej till.

driving

Appen är tänkt att vara väldigt enkel och användarvänlig. Olika resor läggs upp i appen av bilförare som söker passagerare och sedan kan den som behöver åka någonstans enkelt söka för att hitta en passande resa.

En bra grej är att det krävs inloggning med Bank-ID för att styrka din identitet. En säkerhetsgrej såklart, för att göra samåkningen tryggare.

BRUM App är ett initiativ som jag älskar och stöttar till 100 procent. Mot en bättre värld! Nu kör vi!

Denna text är ett samarbete med BrumApp.

patrikenlund

 

SHARE