Patrik: ”Sjukt galet äventyr väntar på måndag”

726

På måndag händer något som jag sett framemot extremt mycket. Jag ska ut i det vilda Coromandel på ett galet äventyr. Jag ska till ”The Sleeping God canyon” för en dag av ”canyoning” som det kallas. En hel dag i en canyon med branta vattenfall och vattenhål. Vi ska fira oss ner med klättersele och rep mitt i flera vattenfall, hoppa från 10 meter höga klippor ner i vatten och åka zipline. Jag kommer vara ute hela dagen från halv nio på morgonen till runt fem på kvällen. En fullpackad äventyrsdag.

Foto: CanyoNZ

Jag har bokat denna galna dag med det lokala företaget CanyonNZ.  Det enda företag som har tillstånd att anordna canyoning i ”The Sleeping God Canyon”. De har små grupper för att undvika massturism, något som jag värdesätter högt.

Förstår ni hur sjukt peppad jag är eller? Galet mycket! Jag har erfarenhet av klättring och att fira mig nerför sedan tidigare då jag ofta är ute och i naturen klättrar när jag är hemma i Sverige. Men det här är något helt annat. Nästa nivå. Roligare, galnare och mer extremt.

Leanne hänger inte på in i canyonen. Hon är inte lika pepp på att hoppa från 10 meter och fira sig nerför vattenfall. Hon tycker jag är galen!

Att hoppa från höga klippor är en av många saker vi kommer gör under dagen. Foto: CanyoNZ
Att fira oss nerför vattenfallen är det vi kommer göra allra mest. Foto: CanyoNZ
Foto: CanyoNZ

När jag är tillbaka kan ni vänta er mycket kul innehåll här på bloggen från hela dagen. Actionfyllda roliga bilder, en video om hela äventyret och en livfull text med alla mina intryck.

Under mitt år i Nya Zeeland har jag en reseförsäkring hos Europeiska ERV. Den täcker inte ett sådant här galet äventyr som ni förstår. En sådan här aktivitet faller under så kallade ”extremsporter”. Det braiga är att jag kan utöka min vanliga reseförsäkring för bara enskilda dagar med ERV:s Reseförsäkring Extrem. Det är precis vad jag har gjort för den här dagen. Tänk på det när ni är ute i världen. Dubbelkolla alltid med ert försäkringsbolag vad som gäller om du är på väg att boka in en aktivitet som anses som lite mer extrem.

Nu kör vi!

Äventyrsdagen med canyoning är ett samarbete med CanyonNZ. Allt som jag kommer skriva om min dag i canyonen är mina egna åsikter och jag skulle aldrig skriva något som jag inte står för. Alla inlägg om detta framöver är skrivna av mig och är skrivna utifrån hur jag personligen upplever det hela.

SHARE