Patrik tipsar: ”Bra försäkring för backpackers”

3887

Många är de unga backpackers som rynkar lite på näsan när de ser vad reseförsäkringar kostar. Vi vill ju lägga pengarna på äventyr och spännande aktiviteter.

Därför är det med stor glädje jag fick nys om att om att Europeiska ERV som jag själv är försäkrad hos har uppdaterat sina försäkringar och numera har en försäkring de kort och gott kallar Backpacker.

packning

De väljer att fokusera på backpackers upp till 35 år och erbjuder därför en billig försäkring som täcker det mesta som backpackers tar sig för. Priset varierar lite beroende på vart i världen du ska åka och hur länge du ska vara borta men ligger ändå lågt.

Vad sägs om cirka 11 svenska kronor per dag för ett helt år. Just över 4 000 kronor för att vara försäkrad i ett helt år ute i världen. Det är priset som kommer upp när jag gör en enkel sökning på Europeiska ERV:s hemsida. För en backpacker som har sparat ihop en bra reskassa är den summan bara en liten droppe i havet.

Jag har kikat runt lite på nätet nu i mars 2018 och inte hittat något annat svenskt försäkringsbolag som har samma tydliga inriktning mot målgruppen backpackers.

Bra att det äntligen händer något på marknaden! Antalet unga svenskar som reser i världen ökar för varje år och efterfrågan på en sådan här försäkring har funnits länge.

Foto: John Barker/Flickr
Foto: John Barker/Flickr

Går att förlänga när du reser
Eftersom de flesta backpackers kanske inte vet hur länge de ska resa och om det ens kommer bli ett helt år erbjuder Europeiska ERV möjlighet att förlänga den här försäkringen vartefter du reser och ändrar dina planer.

Nedan ser du en snabb sammanfattning av vad försäkringen täcker. I beskrivningen säger Europeiska ERV själva att ”Backpacker” passar unga som vill backpacka och jobba under resan. Självrisken vid skada eller olycka är 1 000 kronor.

Skärmavbild 2018-03-02 kl. 14.28.49
För fullständigt innehåll och omfattning, se dokumenten med villkoren på ERV:s sida.

Ersätter missad avresa
En annan bra grej som ingår är att Europeiska ERV köper nya flygbiljetter om något plötsligt eller oförutsett händer som gör att du missar ditt anslutningsflyg eller avresa. Klockrent ju!

Lokala kontor ute i världen
Detta är något jag verkligen gillar hos Europeiska ERV. De har lokala kontor utspridda över världen. De är utspridda i Asien, Afrika, Australien, Europa och Syd- och Nordamerika. Dessutom har de en larmcentral som går att ringa 24 timmar om dygnet.

Ska du backpacka och letar efter en försäkring är detta mitt tips. Jag har tidigare jämfört flera försäkringsbolag i min stora guide (Läs mer>>). Kanske hittar du en annan favorit.

LÄS MER:
Jag har tidigare skrivit om det här med reseförsäkringar och att du inte ska tänka ”Det händer aldrig mig” (Läs mer här>>)

patrikenlund

 

SHARE