Patrik: ”Vi är äntligen i Nya Zeeland”

2118

Det är bara tio till elva grader men solen skiner på en klarblå himmel. Vi promenerar i hamnen förbi båtar, caféer och restauranger. Bakom oss en mäktig skyline med imponerande skyskrapor och ett högt torn. I luften blandas dofter från havet och oset från restaurangerna i hamnområdet. Måsarna skränar och vågorna kluckar. I min svenska kalender i min smartphone står det att det är midsommarafton.

LÄS MER – Patrik: ”Så är det att leva som Digital nomad” >>

Jag och Leanne i Aucklands hamn.

Men det är inte midsommar för oss. Det är midvinter. För vi är på andra sidan jorden, vi är äntligen i Nya Zeeland!

Jag upprepar det för mig själv: Vi är i Nya Zeeland. Jag vågar inte tro att det är sant även om jag vet att det är det. Jag tittar på den blått lysande pluppen i Google Maps som tydligt markerar att jag befinner mig i Auckland. Hjärtat slår bakåtvolter av glädje. Dagen är äntligen här. Vi är här.

Dagen innan midsommarafton – dagen vi landade – var det årets kortaste dag här. Nu vänder det. Nu blir det bara ljusare.

Japp, allt är omvänt mot Sverige. Och det är på något vis härligt. Vinter i juni. Sommar i januari. Något annorlunda. Något vi inte är vana vid. Ett annat liv. Precis vad vi vill.

LÄS MER: ”Working Holiday”-visum i Nya Zeeland – Så funkar det >>

Auckland skyline sett från hamnområdet.

Jag var i Nya Zeeland redan för två år sedan för en kort visit (Läs om det här>>). För Leanne är det första gången hon är här. Vi är sjukt exalterade och peppade.

Nu börjar ett äventyr utan dess like. Nya Zeeland är ett av världens bästa länder när det kommer till natur och friluftsliv. Vi har redan börjat kolla på camper vans att köpa och snart ska vi börja söka jobb.

Ni följer såklart hela äventyret här på Ett annat liv. Det blir texter, mängder med bilder och såklart flera videos.

LÄS MER: Den helt ärliga budgeten – så fungerar det att leva ett annat liv >>

LÄS MER: 21 anledningar till varför vi älskar Nya Zeeland >>

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.