Hoppa till innehåll

Patrik: Vi bor hos locals och ska köpa en camper van

Den första entusiasmen har lagt sig. Nu har det gått en vecka sedan vi kom till Nya Zeeland. Fjärilarna i magen har lugnat ner sig även om de fortfarande är där.

LÄS MER: Working Holiday-visum till Nya Zeeland – Så fungerar det >>

Ännu en bil tutar, ännu ett rödljus ger grön gubbe, ännu en bussresa genom eftermiddagsrusningen klaras av. Vi är än så länge kvar i Auckland. I storstadens sus och dus. Vi längtar efter att komma ut i naturen nu. Ut till den friska luften, de vilda djuren, vattenfallen och de magnifika kuststräckorna. Här inne i den hippa stadsdelen Ponsonby är livet sannerligen trevligt. Men intrycken är många. Oljuden och avgaserna lika så. Vi är klara med det här.

Vår plan är att lämna stan så fort som möjligt. Vi har löst allt praktiskt nu. Vi har skaffat bankkonto och ansökt om skattenummer och annat som måste fixas.

Våra första nätter bodde vi på ett hostel med andra backpackers. Men vi bytte snabbt till ett Bed and breakfast. Det är beläget i ett vanligt hus och på nedervåningen bor två locals. Ett mycket trevligt par som ger oss tips om Nya Zeeland, hjälper oss i jakten på en camper van och pratar med den för Nya Zeeland unika dialekten. Vi älskar det. Det är ”the real deal”. Inte turistträsket.

LÄS MER: Patrik – ”Så är det att vara Digital nomad” >>

Såhär bor vi

Vardagsrummet. Foto: Burgoyne Bnb

Köket. Foto: Burgoyne Bnb

Vårt sovrum. Foto: Burgyone Bnb

Vi har inte sett mycket alls av Auckland egentligen. Förutom genom buss- och tågfönstret. Vi har ägnat varenda vaket ögonblick åt att hitta den camper van som ska ta oss runt hela landet det närmaste året. Den måste vara precis så som vi vill ha den och vi måste ha råd med den. Vi har kuskat med tåg och buss till varenda avkrok av Auckland.

LÄS MER: Ska du jobba och resa i Nya Zeeland? Köpa bil? Fixa simkort? Stor guide >>

Vi har säkert tittat på över 100 annonser i olika Facebook-grupper och på olika sidor på nätet. Vi har tittat på flera bilar och testkört fem av dem. Vår telefon vibrerar ständigt med nya sms och notiser. Campervan-träsket håller på att driva oss till vansinne.

Vi längtar tills vi sitter bakom ratten och målmedvetet brummar ut ur den här storstadsbubblan. Vi vill se vacker natur nu.

Vi vet vad som finns där ute. Det vill vi utforska. Men det är inte långt borta nu.