Patrik: ”Vi bor på en liten gård mitt i ingenstans – det är fantastiskt”

2944

Solen strilar in genom glipan i gardinerna, men det är fortfarande kyligt ute. Under natten har det bara varit fyra plusgrader. Men så fort solen börjar gå upp kommer värmen.

Jag går ut i vardagsrummet som har skjutdörrar ut mot trädäcket och drar undan de heltäckande gardinerna. Bara ett par steg från det lilla huset växer flera små buskar med apelsiner, citroner, lime och clementiner. Det är första gången i mitt liv jag ser buskar med dessa exotiska frukter. Och här växer de mitt i våra vänners trädgård. Otroligt!

LÄS MER: Working Holiday-visum i Nya Zeeland – Så fungerar det >>

Apelsiner och citroner precis utanför dörren. Foto: Patrik Enlund

Bortanför buskarna står bananträden och bortom det breder fälten ut sig över branta gröna kullar. Några kor står och betar på en av kullarna och ner mot den lilla strömmen i dalen skymtar jag den lilla skocken med får. Allt detta tillhör våra vänner som bor på den här lilla gården. Vi befinner oss inte alls långt från kusten två timmar norr om Auckland. Mellan samhället Whangarei och den lilla byn Ngunguru.

LÄS MER – Patrik: Vi har köpt en campervan i Nya Zeeland >>

Gröna kullar och träd så långt ögat kan nå. Foto: Patrik Enlund
Våra vänners gård på nordön i Nya Zeeland. Foto: Patrik Enlund

Det enda jag hör när jag står där barfota på trädäcket är fåglarna som kvittrar, tjuren som råmar i fjärran och ankorna som kacklar bakom huset. Jag kan inte se ett annat hus. Jag kan inte se en enda väg och jag hör som sagt ingenting annat än naturens egna ljud. Det här är precis vad vi längtade efter när vi var fast i Auckland.

Plötsligt kommer den svartvita collien Pipp springandes full av energi. Hon vill såklart jaga fåren, korna och ankorna men får lugna sig några ögonblick. Dagen har precis börjat och det är dags för frukost. Jag ställer ut stolarna på trädäcket och börjar plocka i köket för att få till frukosten.

Ännu en oplanerad dag i ett annat liv är påväg att starta. #livet

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.