Hoppa till innehåll

Patrik: ”Vi grävde vår egen varmpool på Hot Water Beach”

Idag blir det en liten tillbakablick till för några veckor sedan när vi var på roadtrip i Coromandel.

Jag sjunker ner i det varma sköna vattnet som genast omsluter mig och skänker hels kroppen lite ro. En värmande sol på en blå himmel, ljudet av rullande vågor och en fågelsång i fjärran sätter den perfekta stämningen.

Nej, det är inget Spa-weekend jag pratar om, det är ”Hot Water Beach” i Coromandel, i Nya Zeeland. Minst lika bra som ett spa, om till och med inte ännu bättre?

LÄS MER: Working Holiday-visum i Nya Zealand – så fungerar det >>

Vi blev väldigt nöjda med vår tremannapool.

VIDEO FRÅN VÅR DAG PÅ HOT WATER BEACH:

Såhär såg det ut när vi började.

Under processens gång.

Bara några meter under sanden finns här en het källa. Jordens inre läcker ut och värmer grundvattnet till omkring 60 grader. När tidvattnet går ut är det bara att knata ut på stranden och börja gräva. Vi behöver inte gräva så djupt, en halvmeter duger gott och det lilla vattnet som sipprar upp blir i precis rätt temperatur för att kunna njuta till fullo (cirka 39-40 grader).

När vi är här i slutet på juli är det lågsäsong och väldigt lugnt och skönt. Trots att det ändå är runt 20 sällskap som gräver och sedan slappar i sin lilla vattenfyllda grop.

LÄS MER – Patrik: ”Så är det att vara Digital Nomad” >>

Gräv, gräv gräv.

Kom mitt under högsäsong och det är absolut fullpackat här. Du får räkna med att dela grop med andra och gnugga axlar. Jag var här och vände för två år sedan på grund av just för mycket folk.

Nu är det desto bättre. Vi kan ha vår grop för oss själva och kan ligga raklånga och bara njuta.

Om man inte har någon spade då? Lugn – det kan du hyra från någon av alla små kiosker och butiker uppe vid parkeringen.

Vi försöker oftast undvika turistiga grejer, men ”Hot Water Beach” är ju en av de där få upplevelserna som är ett måste då det inte finns någon annanstans.

Stranden är definitivt värt ett besök.

LÄS OCKSÅ: Mysig och härlig vandring på Ohiwa Trail >>