Hoppa till innehåll

Patrik: ”Vi har fått jobb – i vackra Coromandel”

Ni som hängt med här på Ett annat liv vet att inte långt efter att vi kom till Nya Zeeland fick vi jobb på en mjölkgård (Läs här). Men där slutade vi (Läs här) efter bara en vecka.

Vi lämnade gården och åkte på en liten roadtrip upp till Coromandel (Läs här). Under tiden fick vi klart med tillfälliga jobb på en bärplantage (Läs här) där vi jobbade i två veckor innan vi gav oss ut på en ny roadtrip. Samtidigt som vi upplevt mycket på nordön har vi också sökt jobb.

Och för inte länge sen blev det klart. Vi har fått jobb på ”Hot Water Beach TOP 10 Holiday Park”. Precis vid havet, bara några stenkast från kända ”Hot Water Beach”. Stranden som vi besökte under vår roadtrip (Läs här).

Här är några stugorna på campingen där vi jobbar. Foto: www.hotwaterbeachtop10.co.nz

Vad innebär våra jobb då? Huvudsakligen städning. Vi städar de små stugorna som turister bokar in sig i. Detta blandas upp med jobb i receptionen och andra sysslor som dyker upp på en klassisk camping.

Vi började jobba för lite mer än en vecka sen och vi har redan hunnit med att vara nere på stranden och än en gång gräva en varmpool. Vi har också utforskat små vikar och kuststräckorna i närområdet. Coromandel är långt bort, det är vilt och det är vackert. Vi är sjukt nöjda att ha fått jobb här, precis vid havet. Havet är vårt hem. Om vi inte jobbar med dykning så måste vi åtminstone vara nära det stora blå. Och det är vi nu.

Det här är numera vår vardag.

Till skillnad mot våra jobb på mjölkgården arbetar vi här med en härlig skara människor som alla är glada, peppiga och härliga. Många av kollegorna är givetvis från Nya Zeeland men vi jobbar även med både spanjorer, sydafrikaner och amerikaner. Vi är en brokig skara från hela världen – men det viktigaste: Vi har roligt på jobbet!