Patrik: ”Vi ska vandra på Queen Charlotte Track”

300

På måndag ska vi vandra en bit på Queen Charlotte Track – vi är galet peppade! Det är en av Nya Zeelands vackraste vandringsleder. Tja, det finns många leder med den beskrivningen i detta land, men ni fattar vad jag menar, vi kommer att få några spektakulära vyer det är något som är säkert. Vyer över fantastiska Marlborough Sounds.

 

Utsikt från Queen Charlotte Track. Foto: Weldon Kennedy/Flickr

Marlborough Sounds ligger på nordöstra delen av sydön och är det första du ser av sydön när du kommer med färjan från nordön.

Hela Queen Charlotte Track tar flera dagar att vandra. Vi kommer gå en del av leden, från Furneaux Lodge till Punga Cove som är en sträcka på 12,7 kilometer. Vi bokade båttaxi från Picton med Beachcomber Cruises. De kommer att släppa av oss vid Furneaux Lodge kloclan 9 på morgonen och hämtar upp oss runt halv fem på eftermiddagen. Ingen stress på leden alltså, vi kan verkligen ta oss tid att njuta av dagen.

Foto: Beachcomber Cruises

Denna del av Queen Charlotte Track går mestadels längs kusten med inhemsk skog och med fantastisk utsikt över inloppet till Queen Charlotte Sound. Vi kan knappt bärga oss tills vi får uppleva allt detta.

Naturligtvis finns det en hel del historia även i den här delen av Nya Zeeland. Den perfekta mixen för oss, vacker natur och historia.

Häng med på Ett annat liv för att inte missa bilder, text och video från vår dag på leden!

Foto: Beach Comber Cruises

Vandringen på Queen Charlotte Track är ett samarbete med Beachcomber Cruises. Allt som jag kommer skriva om vår dag på vandringsleden är mina egna åsikter och jag skulle aldrig skriva något som jag inte står för. Alla inlägg om detta framöver är skrivna av mig och är skrivna utifrån hur jag personligen upplever det hela.

SHARE