Patriks tips: Så hittar du enkelt sidor som framkallar dina resebilder gratis

1383

En vacker kuststräcka, ett lummigt berg, en rolig fågel, en tokig apa, en mäktig flod. Jag vänder mig om och knäpper en bild till. Det tar aldrig slut på saker att fota. Minneskortet i kameran fylls i en rasande takt.

borneo-4
En bild på en fin orangutang från Borneo som jag fotade men som aldrig blivit framkallad.

Men ni vet hur det blir, en kommer hem från resan och laddar upp några bilder i ett album på Facebook eller bloggen. Resten av de hundratals bilderna sitter kvar på minneskortet i kameran. Så är det ofta för mig. Sorgligt.

Jag kommer alltid minnas vår vita plastlåda i källaren. Den som var full av fotoalbum och som jag ständigt bläddrade i för att se bilder från föräldrarnas ungdom och min egen barndom. Eller när mormor grävde fram ett av de tjocka och gröna albumen med ett litet lager av damm på utsidan för att visa oss hur mamma såg ut som bebis eller när hon och morfar gifte sig.

Det är nostalgi som många barn idag inte får uppleva. Nu är det bara bilder i album i smartphones.

photo-album-235603_1280

Jag försöker vara duktig och framkalla mina spännande resebilder och ge bort till nära och kära. Jag brukar göra det online och nappa på något sådant där erbjudande där en får ett visst antal bilder gratis. Du har säkert också sett dem där erbjudandena som ständigt dimper ner i mailen. Gratis framkallning av bilder och bara betala för frakten.

Jag kom nyligen i kontakt med Tony som rest genom Asien och kommit på en klockren idé. Han berättade om sin sida han skapat där han samlat alla de här sidorna som erbjuder gratis framkallning.

Perfekt ju, då slipper jag leta runt på nätet och jag kan jämföra alla sidorna direkt.

Det var när Tony reste i Asien under fyra veckor som han fick sig en tankeställare en tidig morgon då han började fundera på vad han skulle göra med sina över 3 000 bilder han fotograferat. Det var då ett frö såddes till det som blev sidan.

Han vill göra det enklare för sig själv och alla andra att hitta det bästa företaget för att framkalla bilder.

Han startade sedan också sidan framkallabilderonline.se där det gratis går att jämföra alla olika sidor som erbjuder framkallning online.

SHARE