En av de bästa sakerna med att resa: Mat

1107

En av de bästa sakerna med att resa runt i världen är all mat som finns att äta. Jag äskar mat och jag älskar att prova något jag aldrig ätit tidigare. Maten är en stor del av att resa för mig.

Det har varit dåligt med uppdateringar om mat här på Ett annat liv men från och med idag ska det bli ändring på det. Jag kommer framöver kontinuerligt posta inlägg om mat vi äter, vilken restaurang, var i världen och vad det kostar.

Så vi kastar oss in i det på en gång.

Just den här veckan befinner vi oss i staden Georgetown på ön Penang i Malaysia. Detta för att kunna förnya visumet till Thailand. Georgetown kallas för Sydostasiens mathuvudstad. Hur fantastiskt?

Här samsas all matkultur över hela Asien. Från malaysiskt och thai till kinesiskt, indiskt och japanskt. Det kryllar av matmarknader och food courts. En känd food court som blivit lite väl turistig och därmed dyrare är ”Red garden”. Vandra runt i Georgetown och du kan hitta billigare och minst lika bra och trevliga food courts någon annanstans.

Ett besök i China Town och Little India ger dig också en enkel biljett till bra och spännande mat.

Jag som var här för över tre år sedan ville dock börja lite nostalgiskt och faktiskt besöka Red Garden – bara för att inse att det blivit mer turister och högre priser.

Men det krispiga ankköttet jag köpte smakade gott för det. Pris: 15 Malaysiska Ringgit. Cirka 30 svenska kronor. Alltså rätt dyrt förhållandevis. Men så var det ju också anka. Det är alltid lite dyrare. Kan serveras med ris. Men vi köpte det rätt upp och ner med ostronsås, som en liten aptitretare.

Det var gott, även om det var lite torrt trots såsen. Kan därför med fördel istället köpas som en hel rätt i någon form av gryta eller wok. Har du inte provat anka tycker jag att du ska göra det. Det smakar inte som kyckling.

Här äter jag krispig anka från ett av stånden på Red Garden, en food court i Georgetown på Penang, Malaysia.
Här äter jag krispig anka från ett av stånden på Red Garden, en food court i Georgetown på Penang, Malaysia.

anka

Medan ni väntar på nästa inlägg om mat kan ni läsa vad jag skrev om matmarknaden på Langkawi när vi var där i november: Spännande, gott och kryddigt på matmarknad i Malaysia >> 

Missa inga framtida uppdateringar om mat – gilla Ett annat liv på Facebook

 

SHARE