Så sparar du bäst – Lindas 5 tips

976
Foto: Margo Akermark/Flickr
Foto: Margo Akermark/Flickr
 1. Gör en budget
  För varje månad har jag en budget beroende på vad jag får i lön. Jag sätter alltid in en summa pengar på mitt sparkonto efter att hyran och de andra räkningarna är betalda. Sedan ska jag klara mig på resterande. Jag tar inte under några omständigheter pengar från mitt sparkonto. Har man väl börjat så fortsätter man.
 2. Undvik impulsköp
  Jag och Tobias bestämmer ofta i förväg vad vi ska äta under veckan. På så vis blir det inga onödiga impulsköp. När det gäller kläder köper jag inte bara för köpandets skull. Jag tänker alltid en eller två gånger innan jag bestämmer mig.
 3. Gör matlåda
  Vi lagar alltid matlådor som räcker hela veckan, så man slipper köpa onödigt dyra maträtter på restaurang eller liknande.
 4. Samåk
  Att samåka till jobbet har jag kommit underfund med spara massor av pengar. Därför har jag och mina kollegor börjat köra varannan gång.
 5. Inget träningskort
  Säg upp onödiga träningskort som drar pengar. Att gå ut och gå samt träna hemma gör mycket det också.

linda

SHARE