Snart är vi i kaotiska Bangkok med barnen på armen

1522

Hej på er! Det är med pirrig förväntan jag postar mitt första inlägg här.

Jag heter Natalie, är 27 år och bor i Alingsås med min sambo Rasmus, 32 år. Tillsammans har vi två barn, Valdemar 3,5 år och Maja 8 månader. Jag jobbar som butikssäljare inom detaljhandel och Rasmus som målare. Helt vanliga småbarnsföräldrar med andra ord.

natalie

I början av augusti kommer vi att flyga till Bangkok för att tillbringa en del av vår föräldraledighet resande runt i underbara Thailand. Vi hoppas även på att få tid att besöka Vietnam.

Idén till detta föddes 2014 när vi var på Koh Chang i en månad med sonen som då var drygt två år gammal. Där träffade vi en kvinna från Gävle som, sedan hennes första son var några månader gammal, spenderat några månader om året i Thailand.

Vi älskade hur vi levde där, hur nära varandra vi kom som familj, hur vi utvecklades och vi kände att det måste vi göra om! När jag sedan blev gravid igen 2015 började vi planera på riktigt. Hur kunde vi förverkliga drömmen om att vara lediga en längre tid ihop, långt bort från ett kallt och ruggigt Sverige?

Det som mer och mer blir viktigt för oss är att vara tillsammans som familj. Utan stress och bråkiga mornar. Att bara få vara. Här och nu. Att se våra barn växa, skratta, bada och äta världens godaste ananas. Komma i kontakt med andra språk och kulturer. Träffa människor från hela jorden. Tid och kärlek är så mycket viktigare än pengar och ägodelar.

Nu är det snart dags. Om några veckor kommer vi kliva av flyget i det heta, kaotiska Bangkok, med våra väskor på ryggen och barnen på armen. Vart vi ska sen eller vad vi ska göra tar vi lite som det kommer. Vi har en del planer och tankar om ställen vi ska besöka, men hur vi kommer dit får tiden utvisa. I det oplanerade och spontana gömmer sig både äventyr och lärdomar, det har vi med oss från förra resan. Det är där du hittar de riktigt fina pärlorna!

natalie1

Jag kommer de närmsta veckorna, innan avresa, att dela med mig av hur vi planerar och resonerar kring vissa saker när vi reser med barn. Vad är bra att packa med och vad är onödigt, förväntningar och rädslor, hur man gör med försäkringar och visum, budget och finansiering med mera.

Jag hoppas ni ska finna det inspirerande att följa oss och kanske få en knuff att göra era resedrömmar till verklighet!

Gilla Ett annat liv på Facebook för att inte missa något från Natalie:

natalie

SHARE