Mitt vita guld är äntligen här

1465

Det är kallt, det sticker i näsan, jag andas in och njuter av den friska kalla luften.

Vinter är min drog, och är ett lyckorus genom kroppen som håller mig hög från november till mars

Det har gått 1,5 år sen jag sist hade vinter. Jag vaknade och kollade ut genom fönstret och så var den bara där. Kall, vit och alldeles underbar. Det vita guldet täcker hustaken, vägarna, bilarna och det knarrar när jag går.

Det är svårt att älska snö och vinter när många är så negativa mot det.

Därför har jag valt att från december till april flytta till snön. Till skid och snowboardåkningen.  Jag har det senaste fyra åren gjort vintersäsong som skidlärare. När du bor och jobbar på en skidanläggning, lever och andas du snö och allt däromkring. Det är underbart. Det är mer en livsstil än ett intresse.

Att ta de första svängarna på snön är som att mata en utsvulten själ. Ju mer du får desto mer vill du ha och jag blir aldrig mätt.

winter-1186395_1920

Nu är jag så redo för livet med snön.

Ny vinterjacka är inköpt, nya googles behövs då de andra har blivit för repiga. Egentligen skulle jag vilja ha en ny snowboard, men det får nog vänta ett tag. Idag ska jag köpa ett par kängor som klarar vintern.

Vintern kommer jag att spendera i Hafjell i Norge. Därifrån kommer ni få snötyngda uppdateringar om hur livet på en skidort kan vara.

”Do something you love and you never work a day in your life”.

emelie

SHARE