Hoppa till innehåll

Burma, Dag 20: Mawlamyine bjuder på otrolig solnedgång

Jag har sett otaliga solnedgångar i mitt liv som jag kan kalla för magiska. Ni vet när dem håller på hela kvällen och aldrig riktigt vill ta slut. När de sista strålarna kämpar för att hålla sig kvar och skapar ett ljus som är helt fantastiskt.

Jag har suttit på paradisstränder, varit på berg och varit mitt ute på havet. Ändå fick jag här vid Than-Lwin-floden i Mawlamyine se en solnedgång jag aldrig sett förut. På det som den utspelade sig har aldrig sett solnedgången bete sig. Strålar som pekar upp mot himlen likt en solfjäder.

Och den känslan, när du får uppleva något helt nytt, vill jag hålla fast vid. Jag vill dra ut på den och njuta så länge jag kan.

Solnedgång

Och njöt, ja det gjorde vi just den här kvällen. Mawlamyine må inte ha en myllrande gata av restauranger. Men det är vid floden som staden lever upp på kvällen. Längs hela flodpromenaden ställs det ut hundratals plaststolar och bord i alla möjliga gälla färger. Grillarna förbereds med kol och fisk, räkor och kött läggs upp i lådor med is. Grillspett görs i ordning och grönsaker hackas.

Vi strosar gatan fram och njuter av vimlet. Den här kvällen ska vi äta på restaurang och bestämmer att i morgon får bli dagen då vi upplever maten från grillarna på gatan.

Solnedgång

Härlig kväll vid floden på restaurang Myo Ma River View.

Vi slår oss ner på restaurangen Myo Ma River View som har tre våningar. Högst upp en takvåning med bra utsikt över floden, precis som restaurangens namn antyder. Kvällen och solnedgången vill aldrig riktigt ta slut. Vi suger ut allt vi kan ur den och det är svårt att till slut börja ta sig hemåt.

Åker du till Mawlamyine är en kväll vid floden definitivt ett måste.

Till i morgon har vi bokat en privat tuk-tuk-chaufför som ska köra oss runt till platser i omgivningarna vi vill se. Det blir en heldag full av upplevelser som jag berättar mer om i nästa inlägg.

Missa ingenting från Patriks resa genoms Burma – gilla Ett annat liv på Facebook: