Sugen på Nya Zeeland – upplev landet med svensk guide

1313

Kommer ni ihåg Barbro och Maria som jag skrev om tidigare? Svenskarna som bor i Nya Zeeland och jobbar på en resebyrå i Wellington. Om de lägger ihop alla sina år har de  bott, jobbat och rest runt Nya Zeeland i sammanlagt 40 år(!) Vi snackar mycket erfarenhet alltså.

De bestämde sig för att sätta ihop en bussresa för 18 svenskar i februari 2020. Alltså om lite drygt ett år. Perfekt ju! För alla är ju inte lika äventyrliga som mig och vill köpa en liten campervan att åka runt i.

Resan är 21 dagar lång och Barbro och Marias svenska kollega Susanna Lewis som bor i Nya Zeeland kommer vara guide under hela resan.

Tanken från Barbro och Marias håll är att det inte ska vara en för stor grupp, där av gränsen på 18 platser. De vill också hålla resan borta från att vara alltför turistig. Hoppar du på den här bussen får du besöka platser dit inte många andra åker men också bocka av de ”måsten” som man bara inte kan missa.

Vackra ”Doubtful Sound” som är en fjord på södra ön.

Det tre veckor långa äventyret kommer bland annat innefatta Waitomos grottor fulla av lysmaskar, mäktiga Huka Falls, det vulkaniskt aktiva området Waimangu och södra öns otroliga bergsvyer, glaciärer och fjordar samt nära möten med det marina livet på stränderna utanför Dunedin.

Så om du är en av dem som inte vill bo i en liten campervan eller kan jobba häcken av dig på ett Working Holiday-visum, eller helt enkelt inte orkar planera men ändå vill se Nya Zeeland, ja, då passar ju den här bussresan som handen i handsken. Dessutom får du en svensk guide som kan berätta saker du inte hade upptäckt om du åkt själv.

På den här länken hittar du en detaljerat översikt av resan dag för dag.

Jag vill informera er läsare om att den här artikeln inte är sponsrad. Jag har ingått ett samarbete med Barbro och Maria och deras resebyrå där vi hjälper varandra att nå ut. Jag skriver om saker de gör och de hjälper Ett annat liv att nå ut till en ny publik genom att dela bilder, videos och artiklar.

SHARE