Äntligen framme vid farmen i Sydafrika

805

Efter en dag på farmen. Visste ni att Sydafrika har tre huvudstäder och 11 språk? Det var det första jag fick lära mig.

Hittills har jag mest jämfört detta med upplevelsen i Namibia. Detta är mycket mindre och bara i startgropen. De håller just nu på att utöka verksamheten med en liten shop, restaurang och fler djur. Shoppen skulle ha öppnat för ett år sedan.

Vi anlände ungefär vid 20.00 på fredagen tror jag, jag är redan dagblind. Efter en fyra timmars bussresa, är vi framme? Nej två timmar till i nästa buss.

Väl framme var det mörkt, vi fick en skymt av den afrikanska vildkatten som endast vistas ute nattetid. Det blir ju lite av en chock hur förberedd man än är. Lukten av döda djur är fruktansvärd. Helst ville jag bara åka hem när jag kände den, det är precis samma känsla som tidigare. Varför utsätter jag mig själv för detta? Jo för att jag är på plats i södra Afrika, och det är underbart. Naturen är fantastiskt vacker och jag skiter i vilken dag det är och vad klockan är. Det finns en ”gå upp tid”, ”mattid” och ”sovtid”.

Hittills har vi matat djuren, planterat blommor och mest hängt runt. Just nu är jag själv svensk. Grannar från nordens länder. Det finns norskor, danskar, kanadensare, amerikaner, sydamerikaner och människor från Storbritannien.

Stället är en liten familjeägd gård med en gigantiskt stor mark som hör till. Man bor som på ett vandrarhem, men utan wifi eftersom att någon stulit solpanelerna. Jag får köpa ett simkort med internet.

I det stora hela så är det inte alls lika primitivt som jag trodde. Vi bor i hus och det är inte 7 grader när vi vaknar på morgonen som det var i stugorna i Namibia. Jag har med mig säkert 5 ficklampor och minst trippla batterier. Har ingen aning om vad jag ska använda dem till.

På söndagen får vi besöka ett köpcenter. Lär komplettera frukosten som bröd, smör, mjölk och flingor. Jag köpte ägg, äggmacka eller bara ägg får det bli till frukost.

Jag är säker på att jag kommer trivas.

 

image

Hänga tvätt till den här utsikten är väl ingen konst.

SHARE