Tack så mycket och grattis Friluftsfrämjandet 125 år

3790

Att jag idag lever ’ett annat liv’ och reser runt i världen beror på flera anledningar.

En stor anledning är Friluftsfrämjandet. Ända sedan jag var en liten pöjk har jag varit medlem i organisationen som är Sveriges största friluftsförening. Vet du inte vad Friluftsfrämjandet är? Det är föreningen som har SKOGSMULLE.

Min mamma har varit och är fortfarande en av alla ideella eldsjälar i Friluftsfrämjandet som tagit med mig, mina syskon och flera andra barn och ungdomar ut i skogen för att upptäcka, uppleva och lära om djur, natur och friluftsliv. Under hela min uppväxt har jag kommit ut på små äventyr i skogen precis runt husknuten.

Det har gjort att jag idag suktar efter äventyr. Jag är nyfiken på världen och dess natur. Det är min bakgrund inom friluftsliv som gjorde att jag tog steget att ge mig ut på mitt livs äventyr.

Friluftsfrämjandet firade häromdagen sin 125-årsdag även om firandet har pågått och pågår under hela 2017.

Detta inlägg är mitt STORA GRATTIS till Friluftsfrämjandet. Föreningen som gjort att jag hittat min väg i livet. Föreningen som är en stor anledning till att jag är där jag är i dag.

FF125-175
Detta är en bild från den 4 oktober när Friluftsfrämjandet firade sin 125-årsdag i Hagaparken tillsammans med självaste Skogsmulle och kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Daniel Breece

Jag vet inte var jag skulle vara i livet utan Friluftsfrämjandet. Majoriteten av mina närmaste vänner har jag träffat inom föreningen och när jag var en vilsen tonåring var Friluftsfrämjandet klippan jag lutade mig mot.

Friluftsfrämjandet jobbar hela tiden för att få främst barn och ungdomar ut i naturen, men föreningen har även ett stort utbud av aktiviteter för vuxna.

Friluftsfrämjandet för hela tiden debatten om hur viktigt det är för barn och ungdomar att röra på sig och förstå att naturen är en del av oss. En plats att hitta lugn och ro i. En plats att ta hand om. En plats att njuta av.

Många svenskar har gått i Skogsmulle. En av Friluftsfrämjandets många aktiviteter för barn. Foto: Monica Johnson

För många svenskar är naturen inte en del av vardagen. Många miljoner svenskar bor inne i städer och att ge sig ut i naturen är för många något som kräver mycket planering.

Jag vill slå ett slag för Friluftsfrämjandet. För naturen. För upplevelserna. För äventyret.

Friluftsfrämjandet slogan dessa dagar lyder ”Låt äventyret börja”. Jag kan inte mer än att buga mig och hålla med.

Kika gärna in på www.friluftsframjandet.se där du kan hitta din lokala förening där du bor och se vilka aktiviter du kan vara med på. Det är enklare att komma ut i naturen när du kan träffa andra med samma intresse.

Friluftsfrämjandet är fortfarande en stor del av mitt liv då jag på distans från var jag än är i världen ideellt deltar i olika grupper på nationell nivå för att utveckla och synliggöra Friluftsfrämjandet för ungdomar.

Återigen, STORT GRATTIS till Friluftsfrämjandet 125 år. Och tack för allt.

patrikenlund

SHARE