Till Krabi och tillbaka

1623

Förra måndagen lämnade vi Koh Phangan. Vi satt på söndagen och försökte komma fram till vart vi ville. Första förslaget var Koh Tao och sedan vidare norrut mot Koh Chang. Andra förslaget var Chiang Mai uppe i norra delen av landet. Eh, det blev Ao Nang, Krabi. Det var ett rent infall. Ingen av oss hade varit där förut, och det vore kul att se något nytt. Resan dit gick snabbt och bra: 1,5 timme åt, 2,5 timme buss. Inga problem. Barnen skötte det super, Maja sov nästan hela vägen och Valle berättade spännande historier och frågade en miljon frågor om allt som hände utanför fönstret.

Det var mycket större och livligare där än vad vi trodde. Vi kom från lugna Koh Phangan med nästan tomma stränder och småbyar, till en stor stad med massa liv och folk. Det blev intensivt att leta boende, vi var hungriga och lite griniga. Efter en pizza och en promenad upp längs en gata hittade vi ett trevligt guest house, en familjestuga med tv, ac och vattenkokare till ett hyfsat pris.

Precis kommit fram till Ao Nang

Tyvärr blev Maja sjuk och hade feber i flera dagar, så hon och jag stannade mest inomhus. Det regnade väldigt mycket och havet var vilt med vågor, och efter en båttur från helvetet till Railey Beach kände vi att denna tid på året kanske inte är den bästa på västra sidan av landet. Vi åker gärna tillbaka dit någon gång eftersom öarna där ute är helt fantastiska, men jag skulle aldrig i livet sätta mig i en longtailboat igen om inte vattnet är spegelblankt.

Railey Beach
Lek på Railey Beach

Vi försökte återigen bestämma vart vi ville därnäst. Vi diskuterade vad syftet med resan är, om det är att uppleva massa olika platser eller att ha det lugnt och skönt med familjen och trevliga människor. Att flänga fram och tillbaka runtom i Thailand med två barn som inte vill sitta still är ganska påfrestande för oss alla och valet blev ganska enkelt. Vi ville tillbaka till Koh Phangan och vännerna vi skaffat där.

Vi köpte biljetter direkt och bussen gick efter en timma. I lördags kväll vid halv åtta ramlade vi in på Ibiza Bungalows på Haad Yao och fick ett varmt välkomnande, både av personalen och människor vi lärt känna som bodde kvar där. Det är få ställen jag känt mig så hemma på som just här och när vi närmade oss med taxin så fladdrade hjärtat till av lycka. Jag är inte ett dugg besviken att vi valde att åka tillbaka, tvärtom. Vi har ingen checklista med ställen att pricka av utan hjärtat får styra resan. Det känns bra.

Varm väntan på busstation i Krabi
På färjan tillbaka till Koh Phangan

Veckans tips: myggplåster att sätta på barnens kläder, vid sängen eller barnvagnen. Håller odjuren (myggen, inte barnen) borta i ungfär 12 timmar! Finns att köpa på apoteken här och kostar ungefär femtio svenska kronor för 24 stycken. 

Myggplåster på ryggen
SHARE