Upptäck vackra Asturien och ”Piscos de Europa” i Spanien

4002

Världen är enorm och det finns många vackra platser som vi inte ens har en aning om. Platser vi inte visste existerade. Har du hört talas om ”Piscos de Europa” i området Asturien? Nej, jag tänkte väl det.

”Piscos de Europa” är en bergskedja och nationalpark i norra Spanien, i området Asturien, nära landets nordliga kust. Den högsta toppen här är Naranjo de Bulnes som reser sig 2 519 meter över havet.

Skärmavbild 2018-02-24 kl. 20.33.24

rio-cares-2743781_1920

För dig som gillar berg, vandring och natur är ”Piscos de Europa” en given resa. En vandring i nationalparken bjuder på otroligt magnifika utsikter då du vandrar genom djupa gröna dalar omgiven av berg med snöiga toppar. I dalarna ringlar sig floder som letar sig hela vägen ner till havet och Biscaya-bukten. Sätter du på dig kängorna för en tur kan du räkna med härliga upplevelser över ängar, på stigar, i skogen, på små vägar och kullerstensgator.

I nationalparken finns flera små mysiga byar att besöka för att uppleva kultur, mat och dryck. Bergskedjan ligger i regionen ”Asturien” som är vida känt för sina maträtter med koppling till havet. Men en rätt värd att prova och som även passar att ladda upp med inför dina vandringsäventyr är grytan ”Fabada Asturiana”.

Foto: Flavio Lorenzo Sánchez
Fabada Asturiana. Foto: Flavio Lorenzo Sánchez

Den består av bönor, korv och fläskfett. Men det är inte vilka bönor som helst – utan det är ”Fabes de la granja” som är en viss typ av vita bönor unika från just det här området. På grund av den bördiga jorden de växer i. Ett måste att prova helt enkelt.

Asturien är också känt för sin ost. Och då ska vi speciellt nämna den berömda osten ”Cabrales” som kommer från byn ”Arenas de Cabrales”. Det speciella med den här osten är att den lagras i upp till fem månader i naturliga grottor i Asturien (!). Hur coolt? Den här osten smakar starkt och kanske till och med lite sur. Den påminner lite om Blåost eller Gorgonzola.

Oavsett om du tar dig fram till fots på alla vandringsleder i nationalparken eller med cykel på små fina vägar så kommer du få en upplevelse utöver det vanliga. Både för ögonen och för smaksinnet.

rural-2787228_1920 mountains-2314624_1920

När du väl ätit klart och snörat av dig kängorna och slängt upp fötterna på sängkanten varför inte passa på att kika i mobilen. Det finns möjlighet att dra in lite extra pengar till reskassan. Många spelsajter erbjuder bra bonusar. Här är en sajt med mer information och sammanställning över dessa olika bonusar.

Om du är osäker på var du ska börja kan du läsa och jämföra olika mobilcasinon här.

SHARE