Vad är 10 kilometer kö mot 150 km?

1335

Nu kommer en liten betraktelse från en vanlig dag på svenska vägarna jämfört med globetrottern Claes upplevelser.

Motorvägsbron i Södertälje stängs av på grund av olycka. Trafikverket vill säkerställa att det är säkert att åka över bron som i ett värsta scenario fått sprickor i fundamenten som i absolut värsta fall kan leda till ett ras. Som i värsta fall kan leda till att människor kan dö.

Vad händer?

Jo, svenskarna går bananas. Blir helt tokiga, upprörda, arga, förbannade, ledsna, glada, nedbrutna. För att de tvingas stå i kö. Det verkar som deras liv håller på att gå i spillror om man ska tro kommentarerna på nätet. Massor av negativ energi åt alla håll. Hjälper det? Sällan. Kön är lika lång för det. Värt att notera här. Kön har beräknats till 8-10 kilometer lång.

Nedan ett litet utdrag av de tusentals kommentarer som haglar på Facebook:

status1 status5 status4 status3 status2

Samtidigt i Nepal hos Claes Svedberg – 150 kilometer kö på vägarna genom Himalaya till Katmandu. Claes sitter på en buss i värmen och trafiken står helt stilla. Det som skulle tagit 10-12 timmar tog 28 timmar. Men ingen klagade.
– Underhåller i den längsta bilkö jag varit med om… 150km(minst)!! Killen i rött spelade trummor med munnen… Princess, i rosa, sjöng lite falskt o i otakt men med sådan glädje o inlevelse så det blev bra ändå! Kul hade vi och lite glada miner fick vi till bland de köande, skrev han på sin Facebook och postade denna bild:

13528354_10153685453148316_448900896885111107_o

Två historier från två vanliga dagar. Svenskarna blir arga och förbannade. Plockar fram högafflarna mot Trafikverket. Claes, ja han plockar fram gitarren.

Varken högaffeln eller gitarren gör kön kortare. Men frågan är väl vem som mår bäst efteråt?

Ja, ni minns väl Claes förresten. Han sålde ju alla sina prylar (läs här) och kuskar fortfarande efter sju år runt i Asien.

patrik

SHARE