Natalie i Thailand: Vad är det för dag ens?

1214

Dagarna går så himla snabbt här i Thailand. Efter flera dagars resande med flyg, buss, tåg och båt så kom vi till slut fram dit vi hade tänkt: Koh Phangan.

Vi hade dock missat en detalj; det var  ”Fullmoon party” och hela ön invaderades av folk som festade. Det var i princip fullbokat överallt i flera dagar, så vi fick byta boende några gånger. Ett par nätter spenderades i en svinvarm bungalow med endast takfläkt som inte hjälpte ett dugg. Den var så varm att det kändes kallt och skönt att gå ut (!!). Vi fick be om en extrafläkt (som vi råkade göra sönder andra kvällen och fick ta den sista de hade stående i receptionen, de blev rätt sura, hehe) för att ens kunna ha barnen därinne. Men på plussidan hade vi en helt fantastisk pool precis vid stranden som både barnen och vi älskade. Det var ganska mycket brännmaneter i havet där så att kunna bada i pool kändes skönt.
På fredagen tog vi oss till andra sidan ön och bokade en vecka i en familj-bungalow ett par hundra meter från havet. Stränderna där var kritvita och sammetslena och vattnet det klaraste jag någonsin sett. Helt otroligt vackert inramat med massor av kokospalmer.
image1

 

image2image3image4

Vi har sen dess försökt att slappna av och känna lite semesterstämning. Det är bara mat, bada, vila och sova som gäller. Varvat med gnäll, mögliga kuddar, febriga barn och myggbett. Vi är helt slut. Och solbrända. Men vi försöker njuta trots att det verkligen är en utmaning att göra en sån här resa med två små barn. Det har verkligen varit sjukt jobbigt ibland. Mycket tårar och konflikter. Ingenting har ju riktigt blivit som vi tänkt. Tack och lov börjar det lugna sig. Nu bor vi på ett hotell i staden Thong Sala, med pool precis utanför. Det är mycket varningar om dödliga kubmaneter i havet, flera har blivit stungna och några avlidit, båda här och på Koh Samui. Och vi vill inte chansa. Så, pool it is!
Det är underbart att inte ha en tid att passa och vi behöver inte ens veta vad det är för dag. Vi har inte så stor koll på presidentval, otäckheter eller artiklar som upprör och det känns så himla befriande att inte ha en tv som brusar i bakgrunden. Vi blir sammansvetsade som familj och ägnar all tid åt varandra. Det är värt så otroligt mycket!
Gilla ”Ett annat liv” på Facebook för att få uppdateringar om Natalie och familjens resa:

natalie
SHARE