Emelie: Var tredje minut dör ett barn av svält

1239

Emelie Enlund skriver idag om hur du kan hjälpa svältande barn i Afrika

Hur många gånger under din uppväxt hörde du inte: ”Tänk på barnen i Afrika”, när du inte åt upp din mat.

Det är verkligen dags att tänka på det nu. Vi slänger mer mat än någonsin i Sverige, matsvinnet är enormt. Många har startat upp kampanjer och butiker skänker överbliven mat till behövande. Men det krävs mer än så.

Just nu pågår den största svälten sedan andra världskriget i Afrika. Var tredje minut dör ett barn av svält. Var tredje minut!

Vad äter barnen när maten tagit slut? Ett riskorn, getblod, en råtta eller dricker vatten som sprider kolera. Här länkar jag till Aftonbladets reportage ”What’s on the plate” som verkligen var en ögonöppnare för mig http://whatsontheplate.aftonbladet.se/

LÄS OCKSÅ: Ett annat livs skribent Johanna Skogman besökte Tanzania: ”Som en annan planet”

Hur kan du hjälpa till?

Jag skulle vilja att var och en av er som läser denna artikel klickar er vidare på länken ovan, till Aftonbladets reportage, och tar er tid att verkligen läsa och kolla på bilderna.

Hos Rädda barnen har jag startat en insamling där pengarna går till Rädda barnens 90- konto och hjälper de svältande i Afrika. Jag vore dig evigt tacksam om du vill ta dig tid och läsa och kanske skänka en slant till insamlingen.

Skänk pengar till insamlingen – Klicka här: https://www.raddabarnen.se/stod-oss/egen/alla/hjalp-mot-svalt/?utm_source=facebook&utm_medium=share_button&utm_campaign=website

bl_emelieenlund

SHARE