Vi ska på vacker utflykt i Marlborough Sounds

624

På lördag, den 19 januari, tar vi färjan till sydön. Äntligen! Det har Leanne sett fram emot sen hon började resa för många år sen. Sydön har varit högt upp på hennes bucket list i flera år och hon har hört så många bra saker om den vackra naturen och bergen där nere. Hon är sjukt peppad! Och det är självklart jag också även om jag redan varit på sydön för tre år sedan.

Vi kommer att starta rätt bra, det första vi gör när vi anländer till södra ön är nämligen en dag ute i vackra Marlborough Sounds. Något som jag hoppade över förra gången. Vi kommer att vakna extra tidigt för att utforska Motuara Island. Ön är en fågelreservat, en fristad för många sällsynta arter.

Foto: Cougar Line

Vi har bokat Early Bird Eco Cruise med Cougarline och lämnar Picton med en båt klockan åtta på morgonen. Vi kommer att spendera cirka 2 timmar på ön och förhoppningsvis välkomnas av morgonpigg fågelsång och kanske får vi se blå pingviner. På ön finns det en fin utsiktsplats med en fantastiska vyer över Queen Charlotte Sound (vilket är ett av sunden i Marlborough Sounds).

Vi älskar fåglar och vi älskar naturen. Vad kan vara en bättre start på vårt  äventyr på sydön?

På vägen ut till ön håller vi tummarna för att vi får se marint liv. Queen Charlotte Sound är hem för sälar, delfiner, pingvin och gannets (Havs-sula på svenska).

Vi fick möjligheten att lägga till en vandring till vår dag. Efter Motuara Island kommer vi att bli avsläppta av Cougar Lines båt i Resolution Bay och vandra en kort sträcka på Queen Charlotte Track till Furneaux Lodge. En vacker bit med fantastisk utsikt över sundet.

Fullständig rapport om vår dag kommer självklart här på bloggen. Jag misstänker att min kamera kommer vara fullproppad med en massa sjudundrandes vackra bilder.

Foto: Cougar Line

Båtturen och vandringen är ett samarbete med Cougar Line. Allt som jag kommer skriva om vår dag är mina egna åsikter och jag skulle aldrig skriva något som jag inte står för. Alla inlägg om detta framöver är skrivna av mig och är skrivna utifrån hur jag personligen upplever det hela.

SHARE