Patrik: Vi ska paddla tre dagar på floden – Så peppade!

1188

Nu börjar det kännas att det inte är så långt kvar tills vår väntande roadtrip. Det är bara sex (!) veckor kvar tills vi sätter av med vår van Ralph för att se hela Nya Zeeland.

Det härliga är att vi kommer bryta av våra resterande jobbveckor med en hel radda av härliga aktiviteter. Om lite mer än en vecka ska vi knata upp till ”The Pinnacles” här i Coromandel. Högsta punkten i Coromandel Forest Park med vidunderliga utsikter. Vi kommer sova där uppe i en lodge som sköts av ”Department of Conservation” (DOC). Vandringen är sjukt populär, stugan har 80 enkla våningssängar och nästan varje natt ända till februari är fullbokad. Vi har lyckats knipa två bäddar och förvänta er fantastiska bilder och videos här på Ett annat liv.

LÄS MER: Jobba och resa i Nya Zeeland – Allt du behöver veta >>

Foto: Canoe Safaris

Två veckor senare, i mitte på december, tar vi ett gäng dagar ledigt för att paddla kanot på den kända floden Whanganui som också är en national park. Det är en av Nya Zeelands längsta floder och mest besökta nationalparker. Vi har bokat en tre dagar lång guidad kanottur med företaget Canoe Safaris.

Vi kommer tälta i två dagar på campingar mitt ute i vildmarken intill denna mäktiga flod. Whanganui-floden rinner genom häftiga raviner med mossbeklädda klippväggar och tät skog runt om. På en del ställen kan det bli skumpigt då floden ibland rinner ner bland större stenar och vattnet forsar på. I beskrivningen av kanotturen står det ”bumpy and fun”. Låter spännande!

LÄS MER: En galet rolig dag i canyonen i Coromandel >>

Foto: Canoe Safaris
Foto: Canoe Safaris

Vi är sjukt peppade på detta äventyr och kan knappt hålla oss till tåls. Det spritter i oss. Det här blir första steget mot vår frihet. Mot vår roadtrip. Mot vårt äventyr.

Foto: Canoe Safaris

Kanotpaddlingen på floden Whanganui är ett samarbete med Canoe Safaris. Allt som jag kommer skriva om vår kanotpaddling är mina egna åsikter och jag skulle aldrig skriva något som jag inte står för. Alla inlägg om detta framöver är skrivna av mig och är skrivna utifrån hur jag personligen upplever det hela.

SHARE