Vilda forsar och massor av skratt på Buller River

851

På en vild flod forsar vi fram tillsammans, efteråt tittar vi på varandra och enas om att detta är något av det roligaste vi gjort i Nya Zeeland. Skratt per minut var en hög siffra under vår forspaddling på Buller River.

Foto: Wild Rivers Rafting
Foto: Wild Rivers Rafting

Utrustade med underställ, våtdräkt, våtskor, flytväst, hjälm och paddel hade vi en skrattfest utan dess like. Att kastas fram och tillbaka på gummibåtens kant mitt i vilda forsar ger oss massor endorfin och adrenalinkickar som är svåra att glömma.

Buller River är en av Nya Zeelands längsta floder med sina 160 kilometer. Den ringlar sig hela vägen från Lake Rotoiti i Nelson Lakes nationalpark ut till havet på västkusten. Vi forspaddlade med det lilla familjeägda företaget Wild Rivers Rafting på en bit av floden ungefär en timme från kusten. Inte långt från där vi lägger i gummibåtarna rinner floden genom flera smala canyons. Det är väldigt vackert att bara rulla längs State Highway 6 och bevittna det häftiga som naturen skapat. Men även nere på floden är det fint med kristallklart vatten och häftiga klippformationer.

LÄS MER – Patrik: ”Galet rolig dag i en canyon – nedfirning för vattenfall” >>

Foto: Wild Rivers Rafting

Buller River har inga dammluckor för att kontrollera vattenflödet, hur vilda forsarna är beror på regn. Vid vår forspaddling har det inte regnat på länge och floden är låg, men det gör inte forsarna mindre vilda. Lägre vattennivå innebär mer stenar vattnet måste virvlar sig runt och förbi.

LÄS MER: Jobba och resa i Nya Zeeland – Stor guide >>

Foto: Wild Rivers Rafting

En av dagens höjdpunkter är forspaddlingen genom legendariska ”Earthquake Rapids”. Det är forsar som tillkom efter en jordbävning som ägde rum för runt 50 år sedan. Det är Buller Rivers vildaste bit och vi blir inte besvikna. Om möjligt skrattar vi ännu mer och för några ögonblick känns det som om vi kommer hamna i spat.

Vi är på floden i ungefär två och en halv timme och får så mycket äventyr att det räcker och blir över. Just denna dag är det tre gummibåtar som paddlar tillsammans och vi paddlar med erfarna guiden James. Både jag och Leanne har forspaddlat tidigare i både Sverige och Nepal, men James tar sig ändå tiden att gå igenom alla säkerhetsrutiner och vad vi behöver tänka på för att inte bli skadade – forspaddling är trots allt en riskaktivitet. Kom ihåg att kolla vad som ingår i din reseförsäkring! Läs min guide till att välja reseförsäkring här >>

Foto: Wild Rivers Rafting

Många är de besökare i Nya Zeeland som bara svischar förbi Buller River uppe på vägen. Vi är glada att vi bestämde oss för ett forsäventyr. Det är utan tvekan det roligaste vi gjort tillsammans på den här roadtrippen.

Foto: Wild Rivers Rafting

Vår forspaddling på Buller River är ett samarbete med Wild Rivers Rafting. Allt som jag skrivit om vår forspaddling är mina egna åsikter och jag skulle aldrig skriva något som jag inte står för. Alla inlägg är skrivna av mig och är skrivna utifrån hur jag personligen upplever det hela.

SHARE