8 anledningar till varför det är roligare/lättare att umgås med backpackers

1577

bicycling-1160860_1280

1. De är spontana och äventyrliga
För att kunna lämna allt bakom sig och ge sig ut i världen krävs det lite spontanitet. Man vet aldrig vad som kommer hända och är redo för alla typer av äventyr. Vem vill inte vara omgiven av människor som drar med en ut på olika typer av spännande saker du själv inte skulle vågat eller kommit på?

thought-1088647_1920

2. De bryr sig inte om ytliga materiella ting
Visst kan det vara jobbigt att ständigt umgås med människor som pratar om smink och hårprodukter eller hela tiden måste jämföra vem som har de nyaste, coolaste prylarna? Det här är inte ett problem om du umgås med backpackers. Som resenär får man vänja sig vid att avstå från sådan lyx som schampo, mascara och den nya Ipaden. De flesta är lika fattiga och prioriterar upplevelser över prylar. Det finns inget att jämföra då alla äger lika få saker.

hiker-918473_1920

3. De har samma tänk som du
När du reser kommer du uppenbarligen träffa andra resenärer. Detta betyder att du kommer träffa andra som tänker, känner och ser världen med samma ögon som du. Du kommer träffa de som är lika trötta på sina hemländer som du kanske är, eller de som har samma känsla av att vilja utforska och uppleva mer, och ni kommer alltid ha gemensamma intressen då resande är något ni alla brinner för.

camera map book learn study

4. De kan lära dig mycket
Du kommer möta människor från så många olika länder och kulturer. Du kommer lära dig om nya traditioner, maträtter, musikstilar och åsikter och framförallt andra språk. Det finns så mycket att lära sig och oavsett hur länge man känner någon från ett annat land kan man alltid lära sig nya saker och komma på nya spännande saker om Sverige som man kan lära andra.

hands friendship team

5. Det finns inga hemligheter
När man rest under en lång tid är det ytterst lite som överraskar en. Man får höra så mycket konstiga historier från alla. De är inte rädda för att dela med sig av pinsamma saker eller hemligheter då de flesta åker vidare ganska snart och inte behöver höra på allt gossip de skapat. Det är lättare att öppna upp sig till backpackers då man inte behöver oroa sig för att hela skolan ska få veta eller liknande. Man vänjer sig även vid att höra alla andras historier och hemligheter.

solnedgång sunset jump hopp tjejer resa backpack

6. Man har alltid något att prata om
Det är få saker som är så intressant att lyssna på som människors resehistorier. Så om man tar ett rum och fyller det med människor som rest i allt från några veckor till några år kommer man ha oändligt med spännande/roliga/häftiga/skrämmande historier att lyssna på.

flygplats

7. Det kommer alltid fler
Känner du inte att du klickar med någon av människorna runtom dig kan du alltid vänta någon dag på att nya ska anlända. Annars kan du bara åka vidare och försöka igen någon annanstans. Du är aldrig fast i en grupp med människor som du tvingas ses varje dag.

world-710938_1920

8. Du har kontakter i alla länder
När du reser runt kommer du känna människor överallt i världen. Du kommer i varje land komma att tänka på människor från tidigare resor du kan ringa upp och höra om de vill träffas eller om du  kanske kan stanna i deras hus ett tag. Du kan åka till Afrika, Amerika eller Europa och komma att tänka på någon du en gång träffat i Australien. Du får kontakter överallt.

Det enda negativa med att ha vänner på resande fot är att alla är fria själar med sina egna planer. De kommer och de går och du måste vänja dig vid att ta farväl av nära vänner. Men du vet att du kommer träffa de flesta igen och du vet att det är värt det. För varje gång någon säger hejdå och åker vidare vet du att de har bidragit med så mycket i ditt liv på så kort tid och du vet att ni kommer ha så mycket mer att berätta för varandra nästa gång ni ses.

elsa

SHARE

1 COMMENT

  1. Åh så sant! Haha sitter med ett leende till förmiddagskaffet nu 🙂 En stor anledning till att jag älskar just backpackandet, alla fantastiskt inspirerande människor man lär känna! Härligt inlägg 🙂

Comments are closed.