Därför firar vi inte Alla Hjärtans Dag

1547

Idag är det ”Alla hjärtans dag” eller ”Valentine’s Day”.

Vi firar inte.

Nu tänker du och några andra: ”Men äsch, om det finns något att fira varför inte? Varför inte ge något fint eller gå ut på middag om man ändå kan? Varför inte liksom? Sluta vara en sådan tråkmåns”.

Då frågar jag dig: Varför kom du inte hem med en stor bukett rosor till din älskade i mitten på november? Eller fixade en helt oväntad middag någon annan random dag? När det var sjukt oväntat.

Idag blir det istället helt väntat. Ingen överraskning. Blommorna, chokladen, middagen eller parfymen kommer inte på grund av spontanitet eller överlycklig kärlek. Det kommer på grund av att den andre förväntar sig det. Världens olika företag har hamrat in det budskapet genom alla år. Bestämt en dag. Kommer inte den andre hälften med någon present/middag eller annat budskap är den en dålig partner som inte kommer ihåg datumet.

Det är helt sjukt hur det har kunnat bli så. Kommersen har tagit över hela vägen in i våra relationer. KÖP, KÖP, KÖP.

Fira på en dag som DU väljer istället. Eller fira kärleken varje dag. Kärleken är tillräckligt fin för att få firas varje dag.

Din pojkvän eller flickvän visar inte sin kärlek JUST idag för att den verkligen vill utan snarare för att hen borde. Enligt normen. Annars kommer partnern bli ledsen och tycka att den andre är dålig och tråkig.

Läs det sista stycket igen. Hur sjukt är det inte?

Just det.

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.