Hoppa till innehåll

Amanda: ”Vi har hittat en lägenhet – i Calgary!”

  • av

Jag sitter på bussen och tittar ut över snötäckta fält. Inte alltför långt bort i horisonten kan jag urskilja berg och jag förstår att vi snart är framme. Det här är en av våra kortare bussresor. Det är bara lite över tre timmar sedan vi lämnade Edmonton – dit tåget till slut tog oss.

North Saskatchewan River i Edmonton, där vi tillbringade några dagar innan vi började vår resa mot vårt nya hem – Calgary!

Bredvid mig sitter Fredrik och sover, trots de slitna och obekväma bussätena. Vi gick upp tidigt i morse för att gå två kilometer, i alldeles för många minusgrader, med våra ryggsäckar till bussen. Jag knuffar lätt till honom så att han vaknar och säger åt honom att titta ut. Det är första gången jag ser snötäckta berg i Kanada och jag vill dela upplevelsen med honom.

Bussen är snart framme i storstaden Calgary – vårt slutmål för i år. Vi planerar att slå oss ner här och söka jobb medan vi väntar ut den iskalla vintern. Har vi tur kanske vi till och med kan få tag i en bil och ta oss upp i bergen någon helg när vi inte jobbar. Det är nästan för lockande med ett sådant fantastiskt landskap bara en timma bort Det sägs att bilder från Banff och Jasper, två av Albertas nationalparker, inte gör platserna rättvisa, vilket bara stärker vår längtan efter att få upptäcka dem ännu mer. Alla bilder jag sett därifrån är verkligen magiska.

Vårt första mål här i Calgary skulle ha varit att hitta en lägenhet, men medan vi tillbringade några dagar i provinsens huvudstad Edmonton och letade runt på internet efter något att hyra, stötte vi på ett boende till bra pris. Vi slog till direkt med ett kontrakt för två månader. Lägenheten ser väldigt mysig ut och ligger centralt med bra bussförbindelser som passar oss perfekt, vi kan söka jobb på utspridda ställen i staden och ändå nå dem på mindre än en timma.

Solen har precis gått ner över Calgary. Vi har hittat en lägenhet här och nu ska vi börja leta efter jobb.

När bussen till slut rullar in på terminalen känns det inte riktigt som hemma, än. Det är mycket grått och mycket betong, men vad annat kunde vi ha väntat oss av en storstad? Att bergen och allt det vi längtar till bara ligger en timma bort kommer förhoppningsvis att väga upp storstadsmiljön. När vi går av bussen och sätter oss på pendeltåget som ska ta oss till vårt boende spanar jag ut över stadens alla byggnader.

Nu börjar jobbsökandet.

2 kommentarer till “Amanda: ”Vi har hittat en lägenhet – i Calgary!””

  1. Så grymt, all lycka till med jobbsökandet från oss…
    Vi gillade själva Calgary även om jag/vi var i staden så otroligt kort tid och då enbart för att mannen ville kolla in stadens stolthet ”Flames”.

    1. Tack så mycket! Haha, jag förstår honom, vi har också tänkt att försöka ta oss till en match när vi fått jobb – biljetterna är i det dyraste laget, men det känns som ett måste här!

Kommentarer är stängda.