Hoppa till innehåll

Att omge sig med rätt typ av människor är oerhört viktigt

Att omge sig med rätt typ av människor är oerhört viktigt för att komma dit du vill. Att hela tiden bli pushad och få höra att andra tror på dig, att du är bra, duktig och fantastisk hjälper enormt för att komma dit du vill.

Att tvärtemot, få höra från omgivningen att något är svårt eller rentav omöjligt, eller att vad du vill är en plan som inte kommer fungera på lång sikt – Ja, det är förödande för både självkänsla och målsättning.

Detta är något som kan tyckas alldeles självklart. Varför ska jag ens skriva en text om detta tänker du. Men omgivningens påverkan kan ibland vara så pass mild att du knappt märker den, fast ändå påverkar det dig mer än du tror.

Här sitter jag på en brygga i de Nya Zeeländska bergen – långt bort från ekorrhjul och rutiner.

Varje gång jag skriver en artikel om mitt annorlunda liv kommer de där negativa kommentarerna. De där personerna som försöker plocka isär bit för bit tills det bara är smulor kvar. De ifrågasätter och letar fel för att kunna punktera min bubbla och försöka visa att mitt liv inte är möjligt.

Varje gång är argumenten exakt lika. Det är inget nytt. Det är samma tankebanor. Hade jag lyssnat på alla de där – då hade jag fortfarande varit kvar i ekorrhjulet och trampat på samma stigar.

Lyckligtvis har jag inte blivit påverkad. Istället har jag lyssnat på alla de som visar att allting faktiskt är möjligt. Det finns tusen exempel. Ida och Patrik som sålde villan och drog ut i världen med barnen eller Claes som lämnade Sverige för världen efter att han fyllt 50 eller Atte som sålde huset och flyttade till Filippinerna. Eller familjen Hasselgren eller Lisa eller Matt och Sara.

Ja, jag kan fortsätta hela dagen och rabbla exempel. Du fattar.

Första steget mot att bryta ett snurrande hjul och invanda mönster är att börja lyssna på rätt personer. Stäng av ljudet på de där personerna som bara ifrågasätter och är oroliga. Det kan vara föräldrar, morföräldrar, vänner, kusiner eller vem som helst. De vill bara väl. De är oroliga, de undrar om det du ska göra verkligen är så smart. Dem gör det utav kärlek och värme. Men sakta gnager det sig in i dig och du blir tveksam.

Omge dig istället med rätt personer. Gå med i Facebookgrupper, läs bloggar, följ Youtubers och verkligen bada hela ditt jag i den verklighet du vill komma till. Då ska du få se att hela du fylls av inspiration och börjar tänka på andra sätt. Du kommer hitta vägar, lösningar och få idéer och innan du hinner blinka har du kommit dit du vill med ditt liv.