Bästa sättet att fira 30-årsdagen – på en fridfull lodge i naturen

1183

Det porlar från den lilla dammen. Vattnet rinner ner längs de runda stenarna och får plantorna att guppa på ytan. På andra sidan glänser de rosa blommorna i morgonsolen. Fåglarna kvittrar i träden och lite längre bort sprätter fyra bruna hönor i gräset.

Jag vill påpeka att detta INTE är ett sponsrat inlägg utan jag som helt enkelt vill skriva och berätta om vår fantastiska upplevelse.

Jag skär upp en brödskiva från den nybakade limpan, lägger på en skiva ost och en bit salami. Det är precis såhär varje morgon borde spenderas. Samtidigt som jag tar den första tuggan av smörgåsen sträcker jag ut mina ben.

Vi sitter i två stolar vid ett litet bord, på bordet står den fullmatade frukostbrickan med det nybakade brödet. Runtomkring oss inget annat än naturens ljud och färger. Nere i dalen rinner en fridfull å och här uppe har vi utsikt över de grönskande kullarna täckta av lövträd.

Det hembakta brödet smakar helt otroligt.
Brieost, salami, frukt och hembakt bröd.

Det är första morgonen på mitt trettioförsta år på den här planeten. Jag tuggar på brödet som smakar sådär som bara hembakt mörkt bröd gör. Att fylla 30 är kanske inte så illa ändå.

Vi bor två nätter på ”Wairua Lodge”. Debbie och Ash heter paret som bor här och driver detta mysiga ”bed and breakfast”. Att bo här är som att få leva deras liv för ett tag. Precis så vill de att det ska vara. Hemtrevligt. Det finns bara fyra rum och här kretsar allt kring naturen och lugnet.

Frukost i grönskan är en jäkligt bra start på en trettioårsdag.
Vårt rum var mysigt och härligt. Sängen? Att dö för!

För att komma hit följde vi en kurvig och brant grusväg rakt ut i ingenstans. Tidigt försvann all täckning på våra telefoner och vi kom längre bort från civilisationen. På ett ställe tvingas vi till och med köra över själva ån. En överfart där vattnet rinner över vägen. Vi får höra att ibland är vattennivån för hög för att kunna komma över. Wairua Lodge kan bokstavligen talat bli avskuret från omvärlden.

När de färska äggen och det nybakade brödet lagt sig till rätta i magen fortsätter trettioårsdagen i samma tema. Tillbakalutat och lugnt. Vi strosar långsamt ner i dalen till åsidan där det finns hängmattor och en skön träsoffa. Här ligger vi hela förmiddagen och lyssnar till fåglarna som kvittrar, löven som rasslar i den lätta vinden och vattnet som sakta rör sig nerströms.

Med fridfulla sinnen ser vi hur en ljusblå Kungsfiskare flyger fram och tillbaka till sitt bo på andra sidan ån. Många olika fågelarter bor här kring ån och deras sjungande hörs över hela skogen.

När eftermiddagen kommer glider vi ner i bubbelbadet under bar himmel och låter det varma bubblandet vattnet ta hand om vår hud. Solen har sen länge gömt sig bakom kullarna och långsamt blir det mörkare. Skymningen är här och med den stjärnorna. Vi ser dem tändas en efter en på den vackra kvällshimlen.

Senare tänder vi en brasa, grillar marshmallows och njuter av den sprakande veden i septembermörkret. Den natten går vi till sömns med naturen som vagga. En rofylld känsla omsluter hela kroppen. Att vara såhär nära och sammankopplad med naturen gör verkligen gott för själen.

Ännu en dag i ett annat liv. Nu som trettioåring.

SHARE

2 COMMENTS

  1. Låter mysigt och som en fin födelsedag. Dock känns inlägget lite sponsrat, inte på grund av texten men på grund av att du påpekar att det ”INTE” är sponsrad. Det stycket ger mig lite motsatt effekt. Att skriva ut när det är sponsrat är självklart, men vad är poängen med att skriva ut att det inte är sponsrat? Att alla inlägg där du inte skriver att det är sponsrat, är sponsrade? Vill gärna förstå tanken bakom detta så vore uppskattat med ett svar om hur du tänker 🙂

    • Hej Helena, jag tänkte som så att när jag målar ut stället som värsta super-retreaten som jag bara älskar hur mycket som helst, då kanske folk tror att det är sponsrat och att jag skriver alla dessa fina ord bara därför. Jag vill liksom tydligt markera att jag faktiskt tycker såhär helt utan att någon sponsrar mig för att skriva det. Jag vill helt enkelt inte riskera att folk ska ifrågasätta min trovärdighet. Hoppas det var ett tillräckligt svar.

Comments are closed.