Burmas bästa – min topp 5-lista

2052

Nu lämnar vi Burma. 27 dagar i det här spännande landet är över. Jag kommer skriva ett längre reportage som sammanfattar hela Burma-resan. Jag kommer även göra en simpel guide över bra saker att veta och tänka på för att resa i Burma. Men medan jag jobbar med dessa två får ni idag avnjuta min Topp 5-lista – mina bästa minnen från Burma.

1. Templen i Bagan

view-from-secret-to-gaw-daw-palin-3

Bagan är utan konkurrens mitt bästa minne från Burma. Historia, kultur och vackra vyer i ett paket. Soluppgången helt ensam på ett av templen kommer jag aldrig glömma. Inte heller kommer jag glömma när vi fick njuta av ett av de större templen helt ensamma. Vi gjorde bara lite mer research och vips så fick vi en unik upplevelse. Läs allt jag skrev om Bagan både här >> , och här >>

2. Goteik-viadukten

goteik-viaduct-13

En av de vackraste tågsträckorna i världen. Från Pyin Oo Lwin till Hsipaw med ringlande tågspår genom grönska, förbi vattenfall och risfält. Och som toppen på allt – Goteik-viadukten. Ett imponerande brobygge över en stor dal. Det var vackert, härligt och häftigt. Att jag älskar tåg rent generellt gjorde inte det hela sämre. Läs om tåg resan här >>

3. U Bein-bron i solnedgång

mandalay-10

U Bein-bron i Burmas andra största stad, Mandalay, har blivit känd som en ikonisk plats att avnjuta solnedgången. Så gjorde vi och fick dessutom en riktigt bra solnedgång även om regnet på dagen inte gav oss några större förhoppningar. Definitivt värt en plats på min topp 5. Läs mer här om det hela >>

4. Inle Lake

inle-lake-16

Inle Lake omringade av de vackra bergen med en häftig kultur kommer för alltid finnas kvar i mitt minne. Fiskarna med sin enbensrodd är unik i världen och jag tyckte det var magiskt att få se dem utföra detta konststycke. Läs mer om Inle här >> och här >>

5. Grottdag utanför Hpa-an

grottor-10

Jag har en förkärlek för grottor. Kombinationen vandring genom beckmörk grotta och sedan båttur på liten sjö och genom en annan grotta är rätt oslagbar. Det var helt enkelt riktigt jäkla fett. Läs om upplevelsen här >>

SHARE

2 COMMENTS

  1. Dina 5 bästa i Burma….och människorna är inte med?
    Jag var där för 5 år sen.
    Absolut topp 5 Burmeserna!
    Mvh
    Thomas

Comments are closed.