Det värsta hände: Datorn är stulen

1054

Precis som ni såg jag fram emot att uppdatera sidan med en härlig text om Hamburg och allt roligt som finns att göra här.

På torsdagens morgon inträffade dock det värsta. När jag kom tillbaka från frukosten på mitt vandrarhem var min dator stulen.

Det finns inga säkerhetsskåp här men receptionen är bemannad 24 timmar och har ett låst rum där man kan lägga grejer. Morgontrött och hungrig tänkte jag att 30 minuter borta i köket medan de andra två främlingarna i rummet sov inte skulle vara någon fara. Jag lät datorn ligga kvar i hörnet av sängen under jeans, en tröja och täcke.

När jag kom tillbaka hade ena snubben packat ihop och dragit och tagit med sig min dator.

Han som glatt hälsade på mig dagen innan. Oförståeligt.

Ridå. Mörker. Smärta.

Det jobbigaste är allt det praktiska. Med polis och försäkringsbolag. Alla mina filer och dokument finns sparade på min bärbara hårddisk som jag har kvar så just det är ingen fara.

Men med ett trilskande försäkringsbolag sitter jag nu i Hamburg utan dator och utan pengar att köpa en ny. Jäkligt surt när suget att dela med mig av mina erfarenheter och upplevelser är stor.

Detta skriver jag från telefonen. Det tar fyrdubbelt så lång tid och är inte särskilt praktiskt.

Är du dagens hjälte? Kanske jobbar du på ett försäkringsbolag som kliver in och räddar dagen? Kanske jobbar du på en firma som vill bidra med en MacBook? Kanske vill du bara hjälpa till?

Hör av dig på: patrik@ettannatliv.se

Jag kommer lösa detta. Men alla bidrag är välkomna. Swisch: 073 – 570 94 36

Jag ger inte upp. Jag kommer fortsätta lita på främlingar och möta alla med ett leende.

Peace out.

Patrik

SHARE

2 COMMENTS

Comments are closed.