Elin Stadenberg: ”En resa utan destination”

1447

Jag lever mitt liv här på en av Sveriges minsta små orter. Bakom mig finns mörkgröna skogar och framför mig ett hav utan slut. Runtom mig är det tyst och stilla men inombords hörs jag högre än på länge.

Att komma tillbaka från en lång eller betydelsefull resa kan väcka många frågor hos en. Den livsstil man nyss har haft finns plötsligt inte längre inom räckhåll och det som har hört till vanligheterna tycks inte ens vara ett accepterat sätt att leva på.

LÄS MER AV ELIN: ”Lycka är ingen prick på kartan” >>

Inte bara det. På andra sidan jorden har jag levt livet på mitt sätt. Jag har bara varit mig själv utan att tänka efter, gått på känslan varje dag utan att ta hänsyn till normerna i samhället. Möjligheten att ha fått göra det har varit obeskrivligt viktig och frigörande. Jag har återupptäckt delar av mig själv som jag länge tryckt undan och kommit närmre vem jag är allra längst in. Min verklighet har expanderat, totalt raserats och omformats på flera sätt.

Men jag märker också hur viktigt det har varit för mig att komma hem. För kanske är det så, att det har varit lättare för mig att ta var dag som den kommer och vara den jag är långt bort från normerna jag växt upp i. Och även om det andrummet har varit av allra största vikt för att lära känna mig själv, så är det först nu när jag landat i stillheten igen som jag kan ta till mig den jag blivit. Det är först nu i tystnaden, som jag hör vad jag så länge har velat säga.

LÄS OCKSÅ: Elin: ”Vår hjärna kan lära sig av hjärtat” >>

Det var livsviktigt för mig att åka iväg, men det var lika viktigt att komma tillbaka och landa i stillheten för ett slag. För att minnas hon som reste härifrån för snart fyra år sedan. För att mötas igen och låta henne påminna mig om allt som har förändrats. För att lära henne allting som världen har lärt mig. För att möta henne igen och acceptera allt jag ser. Så att vi kan krama om varandra och förenas i allt som är jag.

Mitt hem kommer för alltid att vara hela världen, och jag längtar efter att komma dit igen. Men den resa jag är på nu är en helt utan destination. För den inre resan är den längsta jag har varit på, men den allra viktigaste jag påbörjat.

LÄS MER AV ELIN

”Nuet är verkligheten vi lever i” >>

Elin lämnar Melbourne: ”Tack till livet” >>

Alla Elins texter – klicka här >>

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.