Fem punkter – vägen till ett nytt liv

3250

Det finns inget färdigt recept till lycka som fungerar för alla. Var och en kokar ihop sin egen soppa till liv och alla har olika smak. Men vi på Ett annat liv har satt ihop en lista på fem punkter som är en bra start för den som vill förändra sitt liv och försöka uppfylla sina drömmar.

Koh Lipe-2

1. Gör om dina drömmar till mål
Du kanske länge har tänkt på saker du verkligen skulle vilja göra men viftat bort dem som omöjliga att genomföra och låter dem förbli drömmar. Om du mentalt omarbetar dessa saker till mål tvingar du dig själv att hitta vägar för att nå målet. Oavsett om vägen dit är lång och snårig. Vilja och målmedvetenhet är krafter som kan riva höga murar.

pengar
2. Spara och tänk efter
Som en del i att nå ditt mål måste du ändra livsstil. För en tid måste du kanske avstå saker som du tycker om att göra. De stunderna måste du tänka långsiktigt. Du får offra saker nu – men det kommer vara värt det längre fram. Skriv ner alla dina utgifter under en vecka. Eller en hel månad. Du kommer bli förvånad över hur många onödiga saker du lägger pengar på som du inte reflekterar över i vardagen. Det kan låta klyschigt men aldrig förr har ordspråket ”många bäckar små” passat så bra.

tent

3. Vad är viktigast för dig?
Bestäm dig för att ta reda på vad du verkligen sätter värde i. När du kommit underfund med det blir alla dina framtida val genast mycket enklare. För vissa krävs ett långt och djupt tankearbete. För andra är det hur enkelt som helst. Ta dig så lång tid du behöver för att fundera.

Foto: The Wandering Angel/Flickr
Foto: The Wandering Angel/Flickr

4. Läs på
Vad vill du göra? Och var? Det finns många och goda möjligheter att tjäna pengar på i olika delar av världen. Prata med andra som gjort samma sak, läs forum, bloggar och tidningar. Du kan aldrig bli för påläst. Ta reda på vilka visum som krävs i olika länder. Ett svenskt pass är lyckligtvis för oss ett av de bästa pass du kan ha i världen. Det är relativt enkelt för oss med svenskt pass att besöka och jobba i de flesta av världens länder. Och med dagens uppkopplade värld är det enkelt att söka visum. Till de flesta länder söker du online. Var noga med att söka visum på den statliga webbsidan så du inte hamnar hos någon mellanhand – där är det oftast dyrare.

packning
5. Ta steget
Många tänker att de ska uppfylla det där de tänkt på så länge. Tankarna är många och hindren känns så stora. Det är lätt att börja oroa sig för diverse saker. Men vet du vad? Grejen är att när du väl tagit steget löser sig alltid saker. Det där som var ett stort orosmoln på hemmaplan visade sig bara utvecklas till en dammtuss som är lätt att vifta bort. När du väl tagit första steget är de kommande stegen inga som helst problem. Försätter du dig i en ovan situation tvingar du själv att lösa det du ställs inför.

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.