Följer du vad ditt hjärta säger till dig?

1575

Jag lever ”ett annat liv”.

Ibland tror folk att jag menar att det är ”det enda rätta livet”. Det menar jag inte alls. När jag skriver mina tankar om mitt liv är det för att inspirera folk som drömmer om att göra samma sak.

Men alla drömmer inte om en rotlös tillvaro och att resa runt helat iden. Många trivs att ha sitt lilla krypin i ett hörn av världen. Med vänner och familj nära till hands. Då är det rätt väg att gå.

Det jag brukar säga till folk jag möter är: ”Har du stannat upp och tänkt efter vad DU vill med ditt liv?”.

goteik-viaduct-6

Det som är förvånande är att många inte stannar upp och tänker efter har jag märkt personligen. Det förväntas så mycket av oss i livet. Det förväntas så mycket att de flesta bara kör på och uppfyller de där förväntningarna utan att stanna upp och tänka. Vi glömmer bort oss själva.

Du förväntas ha ett bra jobb, du ska sedan träffa någon du tycker om, sedan förväntar sig mormor och farmor att du ska skaffa barnbarnsbarn, utåt sett ska du hålla fasaden uppe och ni ska vara ett perfekt par, ni ska äta rätt, träna och vara snygga.

Swosh. Sedan passerade 20 år och du ångrar att du inte gjorde det där som du alltid drömt om lite vid sidan av. Och nu är det för sent. Nu är det mycket krångligare att uppfylla den där drömmen för du är låst vid en massa saker i livet. Jobb, boende, bil och så vidare.

Därför är mitt budskap till alla. Stanna upp. Tänk efter. Vad vill DU göra med ditt liv.

hjarta

Följ sedan hjärtat. Det är svaret.

Det kanske är ”Jag vill ha en mysig liten familj med två barn och ett hus med trädgård”. Eller ”Jag vill bo i ett hus på landet och odla min egen mat”.

Eller det kanske är: ”Jag vill flytta till Himalaya och bli eremit” eller ”Jag vill köpa en segelbåt och bo i den” eller ”Jag vill resa för resten av mitt liv”.

Det viktigaste är att det finns inga rätt eller fel. Det viktigaste är att du har stannat upp och tänkt efter åt vilket håll ditt hjärta pekar. Lyssna på ditt hjärta. Inte på alla andras förväntningar.

Annars finns risken att du en dag vaknar upp och ångrar dig. Precis som jag. Och det mina vänner, är ingen härlig känsla.

Sen den där dagen (Läs här) när jag vaknade upp tänker jag: Du ångrar bara det du inte gjorde.

SHARE

3 COMMENTS

  1. Självklart följer jag mitt hjärta! Vems skulle jag annars följa?

    Livet är för kort för att leva någon annans dröm.

    Det är precis som du skriver. Det finns inget rätt och fel. Problemet blir när man gör något man själv inte vill eller gör det bara för att man tror att man måste. Många blir fast i något de inte gillar och klagar över det. Gör som i dykningen: Stop, Breathe, Think, Act

  2. […] Ni vet själva, det swishar förbi en hel del i sociala medier när man scrollar igenom telefonen varje dag. Idag fastnade jag för detta inlägg som jag så gärna vill dela med mig av. I från Patrik Enlunds blogg Ett annat liv. Han skriver en hel del intressanta saker och både resor och livet och det gillar jag. Inlägget idag hittar ni här! […]

Comments are closed.